Всичко за женското здраве

В тази статия ще откриете информация за етеричните и растителни масла, които са добри за женското здраве и красота. Независимо дали сте супер мама, бизнесдама или пък пенсионер, е трудно да избягате от някои типично женски проблеми. За тях, обаче, има много етерични и растителни масла, които могат да бъдат вашите добри природни съюзници.

НАЙ-ДОБРИЯТ ПРИЯТЕЛ НА ЖЕНАТА: ВЕЧЕРНА ИГЛИКА

Растително масло от вечерна иглика

Растителното масло в услуга на жените! То е идеално за поддържане на здравето и красотата на кожата (гъвкавост и еластичност), благодарение на ненаситените мастни киселини. То помага да се регулира производството на хормони като естроген или прогестерон. Това растително масло наистина е признато заради своето естрогеноподобно действие – осигурява същите ефекти като естествените естрогени, без да има странични ефекти.

Освен това много жени в периода преди менопаузата свидетелстват за неговата ефективност при горещи вълни, благодарение на противовъзпалителното действие на мастната киселина (GLA – гама линоленова киселина) асоциираща се сестрогеноподобен ефект. И накрая, по време на хормонален дисбаланс е възможно да се регулира цикълът с помощта на вечерна иглика, независимо от възрастта.

АЛТЕРНАТИВНО РЕШЕНИЕ: АРОМАФЕМИНА КАПСУЛИ ВЕЧЕРНА ИГЛИКА

„уелнес“ капсули Аромафемина

Ако предпочитате друг гален, който да приемате орално, създадохме капсули AROMAFEMINA „Уелнес“ капсули, създадени от 100% растително масло от вечерна иглика. В обобщение:

1.Регулират женския баланс

2.Подхранват кожата и косата отвътре: гъвкавост, еластичност

3.Създават ежедневно благополучие

Начин на употреба: 1 до 2 капсули на ден по време на хранене с продължителност 1 месец, 3 пъти годишно.

КАЗАХТЕ „ЦИКЪЛ БЕЗ БОЛКА“?

Етерично масло от джинджифил: при болка и подуване на корема

Джинджифилови перли

Този добре познат корен в азиатската кухня отдавна е признат със своите противовъзпалителни и деконгестантни свойства. В хормоналния цикъл именно те ще ви облекчат в случай на запек, болезнен цикъл, подут и чувствителен корем, но и в случай на гадене.

Съвет за справяне с болка при менструация

2 капки етерично масло от градински чай + 2 капки етерично масло от джинджифил, при локално приложение за масаж на долната част на корема (не е задължително да се разрежда). 3 до 4 пъти на ден в зависимост от интензивността на менструалната болка.

АЛТЕРНАТИВНО РЕШЕНИЕ: OLEOCAPS + 5 МЕНСТРУАЛЕН ЦИКЪЛ / AROMAFEMINA PREMENSTRUAL COMFORT CAPSULES

Аромафемина капсули за пременструален комфорт

В допълнение или като алтернатива за синергия, има Oleocaps + 5 капсули или капсулиAROMAFEMINA пременструаленкомфорт, които се приемат перорално.

Съставът на капсулите е много богат и използваните етерични масла като копър, истинска лавандула и мента имат силни противовъзпалителни, спазмолитични и успокояващи свойства за нервната система.

Начин на употреба: 1 до 3 капсули на ден с храна и по време на деликатния период.

КАЗАХТЕ „ИНФЕКЦИЯ НА УРИНАРНИЯ ТРАКТ“?

Етерично масло от зимна чубрица: антиинфекциозно.

Циститът пробожда, пари и наистина е неприятен! Имаме правилното решение на този проблем: етерично масло от зимна чубрица. Това масло съдържа карвакрол, който има основни антимикробни свойства.

Етеричното масло от риган – „Oreganovulgar” може да замени зимната чубрица. Всъщност етеричното масло от риган се бори срещу вирусни и бактериални инфекции и спомага за стимулиране на организма, особено в случай на проблем с цистит.

Съвети за синергия при цистит

С 2 капки етерично масло Зимна чубрица в 8 капки растително масло по ваш избор (кайсиеви ядки, слънчоглед и др.)масажирате в долната част на корема от 3 до 6 пъти на ден в начална фаза на цистит с цел облекчаване на симптомите. Силната страна на чубрицата в сравнение с ригана е че допълнително облекчава болката. Освен това, тя е по-малко дермокостична от ригана при приложение върху кожата.

Комбинирайте етеричното масло от планинска чубрица с антиспазматично етерично масло като Петигрен (Petitgrainbigarade). 2 капки от едното и 2 капки от другото, разредени с растително масло, ако имате чувствителна кожа. 3 до 6 пътина ден в зависимост от интензивността на болката.

АЛТЕРНАТИВНО РЕШЕНИЕ: АРОМАФЕМИНА КОМФОРТ УРИНАРЕН ТРАКТ

Аромафемина капсули за пикочните пътища

В допълнение към или като алтернатива на предишните етерични масла, AROMEFEMINA капсули за пикочните пътища са проектирани на базата на етерично масло от риган и китайска канела. Този печеливш антиинфекциозен дует ще успокои болката и ще убие микробите.

Начин на употреба:

• 1 до 3 капсули на ден с храна за максимум 7 дни.

КАЗАХТЕ “ПРОМЕНИ В НАСТРОЕНИЕТО”?

Истинско етерично масло от лавандула: майчината миризма

Чудесно за успокояване на нервната система и антистрес, етеричното масло от истинска лавандула с неговият аромат действа на нивото на серотонин и спомага за балансиране на нервната система и следователно за настроението. При употребавърху кожата или дифузия то носи благополучие и спокойствие. Ако ароматът на лавандула не ви допада, други етерични масла, коитоможете да опитате са: етеричното масло от Римска лайка или СалвияСкларея.

Съвет за синергия „Добро настроение“

ЕМримска лайка: 1мл

ЕМсалвияскларея: 1мл

ЕМ истинска лавандула: 2 мл

БМкайсиева ядка: 6 мл

Да се ​​прилагат 1 до 2 капки върху китките или 3 до 4 капки върху слънчевия сплит и да се повтори, ако е необходимо, 3 до 4 пъти на ден, според нуждите.

КРАСОТА И УЕЛНЕС: НАШИТЕ РАСТИТЕЛНИ МАСЛА ПО СВЕТА

Растителните масла и масленитемацерати предлагат най-доброто от природата за вашите козметични процедури, благодарение на многобройните сикачества. Естествени и 100% ОРГАНИЧНИ, те подхранват, защитават и хидратираткакто кожата, така и косата, миглите и дори ноктите(например рицин).

Каква е разликата между “маслен мацерат” и “растително масло”?

Въпреки че двете са включени в групата „растителни масла“, ето няколко думи за разликата им:

  • Растително масло: липиден екстракт, получен чрез първо механично студено пресоване на семената или плодовете на маслодайното растение.
  • Масленмацерат: липиден екстракт, получен чрез мацерация на част от растение (цветя, семена) в растително масло. (примери: морков, арника, жълт кантарион и др.)

Може би вече сте си задали въпроса кое растително масло да използвате за кожата си?

В зависимост от възрастта и вашия тип кожа, определени растителни масла ще ви дадат повече. Например, растителното масло от шипка се препоръчва при първите бръчки на по-младата кожа. Масло от червена боровинка, което е по-добър антиоксидант, се препоръчва за зряла кожа. И накрая, растителното масло от арган е чудесно средство против стареене за най-зряла кожа. Препоръчва се, когато кожата се нуждае от грижа против стареене.

Растително масло от шипка
Растителното масло от шипка е с произход от Чили (ORGANIC Rosehip) ебогатона Омега 3 и е известно със своето изключително анти-стареещо действие, особено при първите бръчки. То насърчава регенерацията на кожата и “повдига кожата”.

Растително масло от червена боровинка

Маслото от червена боровинка с произходКанада – тази “витаминнабомба”, е едноотнай-балансиранитена Омега 3 и Омега 6. Само или смесено с масло от Арган се прилага върху зряла, но също така и върху суха, чувствителна или склонна към раздразнения кожа. Обикновено се препоръчва, когато кожата е подложена на по-голям окислителен стрес поради влияние на околната среда или условията на живот. Растителното масло от червена боровинка е изключително богато на антиоксиданти, които помагат за предпазване на кожата от стареене, причинено от свободни радикали; Също така е богато и навитамин А, който придава блясък и помага на кожата да се предпази от слънцето. Като допълнителен бонус: спомага за намаляването на кафявите петна по ръцете.

Може да се използва и като масло след бръснене, което успокоява и тонизира кожата.

Растително масло от арган

Арганово растително масло-съкровище на Марокое “серум против стареене” с жълт цвят и с много характерна миризма. Освен регенериращо и ободряващо кожата, то също е и сред основните масла за грижа за косата: придава й блясък и гъвкавост.

Съхраняване на растителните масла след отваряне: • + – 6 месеца.

• + – 3 месецаза „нежни“ растителнимасла: шипка, вечернаиглика, пореч, арган, авокадо.

Допълнителна информация: дръжте ги в хладилника за по-голяма дълготрайност.

Надяваме се тази статия да ви помогне в разбирането на ароматерапията за жени.

4.5/5 - (505 votes)