7 занимания, за да се чувстваме добре по време на карантина.

Ние всички от известно време сме под карантина за определен период от време. Обаче принудителното самоизолиране и самота не трябва да се съчетават със скука и стоене пред екраните през целия ден! При тези условия и това време може да бъде използвано за да обърнете внимание на себе си и да правите неща, за които в забързаното ежедневие обикновено не остава време. Тук можете да откриете нашите 7 занимания спомагащи да се чувствате добре и здрави по време на карантината!
1.      ДА СПОРТУВАМЕ У ДОМА!
Никога не можем да кажем достатъчно на спортуването. То е от огромно значение за вашето здраве. И ако парковете, градините и любимият ви фитнес са затворени, защо да не спортувате вкъщи? Ето няколко упражнения:
 • Скачайте на въже. Това цялостно упражнение включва долната част на тялото, но също така тонизира коремните мускули, ръцете и раменете. Скачането на въже е идеално за оформяне на плосък корем за през лятото, за придобиване на издръжливост както и в борбата срещу целулита.
• Нещо за подобряване на вашите коремни мускули! Всичко, от което се нуждаете, е килим. Легнете по гръб и се повдигнете на лактите си, изправете главата напред и задръжте в тази поза от 30 секунди до 1 минута!
• Ако обичате да бягате, защо не инвестирате в бягаща пътека например.
Претоварихте се малко с упражненията си и сега страдате от спазми или мускулни проблеми? Възползвайте от благотворното въздействие на етеричните и растителните масла и ще получите облекчение !
Етерично масло от Gaultherie couchee. 

Етеричното масло от Gaultherie couchee е предпочитано от големите спортисти и е идеално средство при проблеми в мускулите или спазми. То се състои от повече от 95% метил салицилат, активна съставка, която е често използвана от фармацевтите заради обезболяващото си действие.

Третирайте локално: от 3 до 4 капки разредете в растително масло и прилагайте 3 до 4 пъти на дневно.
Ако искате да засилите ефекта на етеричното масло, използвайте растително масло от Арника /Arnica/, което е известно със своите противовъзпалителни и хидратиращи свойства.

2. ПОГРИЖЕТЕ СЕ ЗА СЕБЕ СИ ПРИРОДОСЪОБРАЗНО!
Това, че не можете да излизате, не означава че не можете да се погрижите за себе си и тялото си! Слънцето се изкачва все по-нависоко, денят става все по-голям и с това се възражда желанието за красива кожа и красива коса.
Направете си маска за коса!

•Възстановяващото и подхранващо, растително масло от авокадо може да се използвате за суха коса. Веднъж седмично масажирайте косата си мокра и чиста с масло от авокадо в дозировка от 1 до 3 супени лъжици на сеанс. 

Загрейте маслото в ръцете си и след това го втрийте от корени до краищата на косата. Завършете с масаж на скалпа, като го омекотите добре. Завийте косата с топла кърпа и останете така поне за 1 час или най-много една нощ. След това изплакнете, използвайки мек шампоан.
•Рициново растително масло: малъко +, то стимулира растежа на косата, но също и на ноктите!
Преди да започнете отделете време, за да премахнете изцяло грима.
За да премахнете грима, не ви е необходимо друго освен растително масло от кокос! Кокосовото растително масло е много ефективно дори за водоустойчив грим. С един-единствен жест вие подхранвате миглите, тонизирате областта на очите, благодарение на витамините, които носи в себе си и присъщите му качества на антиоксидант, като едновременно с това премахвате остатъците от грим. Накрая изплакнете обилно с вода.
Вашата кожа вече е обогатена с витамини. 

Ако чувствате кожата си опъната и сякаш е тясна, независимо дали изглежда дехидратирана или суха, необходимо е да се погрижите за нея. Както изложихме в нашата статия в блога: "Ароматерапията в услуга на жените", маслото от шипка, червена боровинка или от арганът могат да бъдат страхотни помощници в грижата за всички типове кожа и възрасти!

С настъпването на пролетта вече имаме рецепта за подхранена кожа и здравословен блясък! Растителното масло от морков е богато на бета-каротин и ще озари тена ви и още по-добре, ако е в комбинация с растително масло от кайсиеви ядки. (3 капки от всяко растително масло се капват в ръката, смесват се добре и се прилагат върху лицето и тялото.) Обръщаме ви внимание, че ако имате суха кожа, поне веднъж на ден е необходимо да използвате крем. Маслата не винаги са достатъчни, за да хидратират напълно кожата, но те участват в процеса чрез укрепване на структурата й.

***

—————————————-

Оригинален текст от 20.03.2020 г.

4.5/5 - (462 votes)