Шипково масло

28.89 лв.

Едно от малкото растителни масла съдържащо всички три есенциални мастни киселини. Мощно реструктуриращо действие.

Код: 12198 Категория:
 

Описание

  • Растително масло за здраве и красота;
  • 100% натурален продукт;
  • 50 мл био шипково масло.

Химичен и физичен профил на шипковото масло

В композицията на маслото от шипка влиза прекрасен баланс от омега 3, 6 и 9 ненаситени полезни мастни киселини – линоленова, алфа-линоленова, олеинова, гама-линоленова и др. То е особено подходящо за употреба за козметични цели, тъй като съдържа полезните за кожата витамин Е, витамин C, витамин A и каротеноиди, включително и ретинол.

Маслото е с наситен жълто-оранжев цвят, с неутрална миризма в дискретни тревисти и земни нотки.

Какви ползи предоставя качественото шипково масло

Използвано локално, шипковото масло осигурява прекрасни ползи на кожата. То действа подхранващо, възстановяващо и озаряващо като избистря композицията на дермата и спомага за изравняването на тена. Особено подходящо е за използване върху кожата на лицето.

Маслото се абсорбира сравнително бързо. Възможно е да остави жълтеникав цвят по кожата, поради наситения си естествен пигмент, затова е най-добре да се използва вечер или под грима.

Шипково масло за лице

Шипковото масло за лице действа добре върху всеки тип кожа. Има изразено действие за заглаждане на кожата и предпазването ѝ от стареене.

То попива дълбоко в кожата, транспортирайки полезните си витамини, антиоксиданти и мастни киселини до кожните клетки. Работи срещу агресорите на околната среда, изчиства композицията на кожата, заглажда фините бръчици, регенерира и заключва влагата в кожата, подобрявайки нейната плътност.

Всичко това прави шипковото масло на Pranarom.bg прекрасно натурално анти ейдж козметично средство за лице на достъпна цена.

Приложение и начин на употреба

Основният начин на прилагане на шипковото масло е локално, чрез втриване върху кожата на лицето, тялото или върху скалпа. То има сравнително висока активност, затова се препоръчва при по-чувствителни и реактивни кожи да се използва в смес с други растителни масла. Препоръчително е да се прилага локално до два пъти дневно.

Растителните масла може да се употребяват и вътрешно – до 10 гр. (1 с. л.) на ден.

Пазете от слънчева светлина. След отваряне е добре да съхранявате маслото в хладилник. Ако миризмата стане изразено натрапчива това е знак, че маслото е оксидирало.

Какви са предимствата на Pranarom Шипково масло

Както всички останали продукти на Pranarom.bg, и това растително масло е плод от комбинирането на наука и ароматерапия за създаване на ефективни, чисти, потентни и безвредни натурални продукти от висок клас.

То е добито от натурални шипкови суровини, продукт на контролирано био земеделие за гарантиране максималната му чистота и екосъобразност. Процесът на извличане на маслото е преимуществено деликатен, което довежда до получаването на краен продукт с оптимално запазени естествени полезни свойства. А когато говорим за ползи от шипково масло, те наистина са много.

4.4/5 - (460 votes)