Арганово масло

28.60 лв.

Пази тайната за красивата кожа на мароканските жени. Предпазва кожата от вредното вличние на околната среда. Подхранва и изглажда косата.

Код: 7063 Категория:
 

Описание

Представяме ви напълно натурално био растително арганово масло, добито чрез студено пресоване на ядки от арганово дърво (Argania spinosa).

Какво отличава аргановото масло на Пранаром

  • 100% натурално арганово масло;
  • Био продукт за здраве и красота;;
  • Първа студена преса;
  • 50 мл в опаковка.

Продуктът е добит от първата студена преса на био арганови ядки, което гарантира оптималното запазване на натуралните активни съставки на аргана. В края на процеса се получава висококачествено растително масло, което предлага достъп до максимума от естествените полезни свойства на чудното мароканско растение.

За създаването на продукта са използвани растителни суровини от био земеделие. Това означава, че аргановите дървета, от които е направено нашето арганово масло са отглеждани в естествено плодородни почви, за обогатяването на които не са използвани синтетични торове, подобрители, хербициди и пестициди. Затова можем да кажем, че този чудесен продукт от Pranarom.bg на изгодна цена е максимално чист и особено близък до природата.

Приложение и начин на употреба

Аргановото масло би могло да се използва локално или вътрешно.

То има широко приложение, благодарение на своите страхотни природни подхранващи и антиоксидантни свойства. Тъй като притежава превъзходно чист състав и е особено деликатно към кожата, маслото от арган на Pranarom.bg е подходящо за прилагане и като арганово масло за коса или арганово масло за лице.

Освен локално, това растително масло може да се използва и вътрешно. Оптималната доза е 1 с. л. (10 гр) дневно. Преди вътрешна употреба на продукта е добре да се консултирате със здравен специалист.

Арганово масло за коса

Аргана е от типа растителни масла, които са идеален избор за възстановяване на изтощената коса с накъсани краища и загубен блясък. То е перфектният натурален хидратант, който овлажнява косата, възстановява нейния естествен блясък, увеличава нейната здравина и е ефективна превенция срещу цъфтящи крайчета. Освен това оставя запленяващ аромат по косата, който може да се запази през цялото денонощие.

То е подходящо за всички типове коса и може да се използва ежедневно върху нейните краища. Растителното арганово масло за коса може да се използва като:

  • Подхранваща маска преди измиване на косата;
  • Предпазващо от топлинна обработка масло след измиване на косата;
  • Стилизант за коса след нейното изсъхване.

Арганово масло за лице

Използвано върху кожата на лицето, аргановото масло показва прекрасни хидратиращи и анти-ейдж способности. Благодарение на съдържащите се в него витамини и антиоксиданти, то има способността да елиминира токсините, попаднали в дермата, които са отговорни за застаряването на клетките. Арганово масло за лице е особено подходящо за деликатна, увредена или по-зряла кожа, която се нуждае от омекотяване, хидратация и подхранване.

Може да се използва директно върху кожата на лицето или да бъде смесено с други козметични продукти.

4.5/5 - (496 votes)