Етерично масло от лавандула

26.49 лв.

Lavandula angustifolia ssp angustifolia е едно от основните средства на съвременната ароматерапия. То има отлична поносимост и е ефективно при редица проблеми, тъй като е на 100% чист Био продукт, който не причинява дразнене и алергии. Доказано е, че помага за баланса на тялото, грижи се за кожата, ставите и мускулите, може да се изпозлва за освежаване на въздуха с дифузер.

 

Описание

Обикновено свързваме красивите растения единствено с цвят и приятен мирис. Това обаче не значи, че нямат редица други свойства, от които можем да се възползваме.

Широката употреба на лавандулата е доказателство за това. Тя не само има способността да влияе външно = да облекчава кожата или да служи като ароматизатор, но и вътрешно – да действа като успокоително, да намалява тревожността и стреса.

Под каквато и форма да използвате лавандула, можете да бъдете сигурни, че ще успеете да извлечете най-големите им предимства. Използването на етерично масло от лавандула обаче може да бъде не само по-ефикасно, но и по-лесно.

В онлайн магазина на Pranarom.bg ще откриете широка палитра етерични масла, дифузери и козметични продукти, които предлагаме само на най-добри цени.

Полезни свойства

Може би една от най-известните употреби на лавандулата е способността ѝ да помага при депресия, стрес и умора. Съвременното забързано ежедневие може да изтощи всекиго. Затова и психическите проблеми се разпространяват все повече и повече.

Разбира се, те не могат да бъдат отстранени единствено чрез етерични масла, но последните могат да играят ролята на подходящо допълнение към основното лечение. Въпреки че лавандулата се използва в ароматерапията, вътрешният прием на етерично масло от лавандула също влияе благоприятно.

Както с всеки друг продукт, количеството трябва да бъде умерено, за да не се получат странични ефекти. Също така е възможна и алергична реакция.

Освен че действа положително върху психическото здраве, лавандулата има способността и да намалява високото кръвно, да регенерира кожата и да помага при акне, мускулни крампи, мигрена.

Една от най-често срещаните пречки при избора на етерично масло, е начинът, по който се използва. Поради своята наситеност етеричните масла не се използват в чист вид и затова трябва да се внимава с количеството.

Въпреки че повечето могат да се използват както вътрешно, така и външно, нормално е хората, които не са запознати, да се информират как се използва етерично масло от лавандула.

Начин на употреба:

То може да се използва както вътрешно, така и външно. Освен това намира употреба не само, когато става въпрос за здравето, но и когато искаме да освежим въздуха.

Етерично масло от лавандула за лице

Както вече споменахме, лавандулата има способността да облекчи раздразнената и зачервена кожа. Ефектът ѝ върху лечението на кожни инфекции е впечатляващ и затова някои хора дори я използват в естествен вид, като стриват листата.

Екстрактът от лавандула може да се използва където и да е по кожата, но, естествено, трябва да не се прекалява с дозировката.

Екипът на Pranarom.bg се стреми да предостави на клиентите си възможността да се погрижат за себе си, като се доверят на продукти от най-високо качество.

Lavandula angustifolia ssp angustifolia

Ароматни молекули: линалол, линалилов ацетат

Дестилирана част: връхчето с цвят

Основни свойства:

 • Мощно противоконвулсивно
 • Успокояващо, уталожващо болката, антидепресивно
 • Мощно средство за заздравяване на рани, регенерира кожата
 • Забележително болкоуспокоително
 • Сваля кръвното
 • Противомикробно и антисептично.

Традиционни указания

 • Крампи, свивания и схващания на мускулите +++
 • Стрес, тревога, депресия, вълнение, безсъние +++
 • Акне, екзема, псориазис, сърбеж, язва, рана, струпей, дермит, червени петна +++
 • Ревматизъм +++
 • Високо кръвно налягане +++
 • Смущения от нервно естество: астма, храносмилателен спазъм, прилошаване, мигрена, екстрасистол +++

Препоръчана дозировка:

Вътрешно: за всякаква нервна дистония, 2 капки Х.Е.М. 2 до 3 пъти на ден в мед, зехтин или върху тръстикова бучка захар, под езика, при артериални и нервни показания.

Външно: При нервни показания, 3 капки Х.Е.М. върху свода на стъпалото, вътрешната страна на китките, върху слънчевия сплит (повтаря се при нужда) и като местно приложние при всички други показания.

 • Винаги е възможна реакция от алергичен тип.

Съвет от екипа на Pranarom:

4 капки същинска лавандула върху памук или клечка която ще сложите в гардероба си при дрехите ще отблъснат молците и ще придадат приятен аромат на дрехите ви.

2 капки същинска лавандула на гърба на яката на пижамата или на калъфката на възглавницата ще ви осигурят бърз и възстановителен сън.

Размер: 10 ml

+ = одобрява се; ++ и +++ = препоръчва се; ++++ и +++++ = силно препоръчително

4.5/5 - (507 votes)