ПОЧИСТЕТЕ ЖИЗНЕНОТО СИ ПРОСТРАНСТВО

Знаете ли, че повечето хора прекарват 80 до 90% от времето си на закрито (вкъщи, на работа, в училище и т.н.). Това обяснява въздействието на замърсяването на закрито върху здравето и още повече с приближаването на зимата. Искате ли да знаете повече?

САНИТИРАНЕ И ПРЕЧИСТВАНЕ НА ИНТЕРИОРА, ЗАЩО ДА ГО ПРАВИМ?

Предупрежденията срещу замърсяване на въздуха в помещенията се умножават и разнообразяват. Винаги сме загрижени за замърсяването на въздуха на открито, което се увеличава редовно с индустриална, търговска, градска дейност …! Това замърсяване на въздуха има пряко въздействие върху качеството на въздуха в нашия дом. 

Освен химическо замърсяване , във въздуха има естествени „микроби“, носени от „капки“ вода. Тези микроорганизми са реални заплахи за качеството на въздуха в затворените помещения които могат да имат вредно въздействие върху здравето ни. Тези микроорганизми могат да бъдат плесени, бактерии, акари, алергени, полени и др.

За повечето хора по-голямата част от времето се прекарва на закрито. Това обяснява въздействието на замърсяването на закрито върху здравето , с още по-голямо въздействие през зимата. През този студен период домашните дейности, по-специално готвенето, вътрешната температура се повишава и прозорците остават затворени; което предизвиква намаляване на вентилацията на помещенията и натрупване на предимно биологични замърсители в помещенията. Вдишването на биологични замърсители, присъстващи във въздуха, може да генерира остри,токсични инфекциозни респираторни патологии, да насърчи появата на алергии или да ги влоши.

Благодарение на многобройни проучвания можем да докажем въздействието на микробиологичното замърсяване на въздуха в помещенията върху нашето здраве. Трябва да се организира интелигентна борба срещу това замърсяване и програмите за пречистване на атмосферния въздух да бъдат иновативни, за да не застрашават качеството на въздуха в помещенията.

Поради безспорната си противогъбична, антибактериална, антивирусна и антипаразитна сила, етеричните масла (EO) се превръщат в основни решения в  санирането на околната среда . Летливият химичен състав и „хубавата миризма“ на етеричните масла ги правят предпочитани продукти за третиране и почистване на въздуха.

ДИФУЗИЯТА НА ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ЗА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО

Антивирусното етерично масло номер 1 в ароматерапията несъмнено е етерично масло от Равинтсара, известно също със своите имуностимулиращи и антибактериални свойства. Други етерични масла с оксиди могат да се използват за подобен ефект, но които ще бъдат малко по-малко мощни (например: излъчен евкалипт, мандравасаротра, цинеол мирта, цинеол розмарин, благороден лавр, …).

Ravintsara ще внесе в дифузия нотка свежест и прочистване на въздуха, много полезно. Можете да дифузирате етерично масло  от Ravintsara за 10 до 20 минути, 3 пъти на ден (8-10 капки етерично масло). За да санират въздуха и да се насладят на приятна миризма, са създадени синергии, базирани на няколко етерични масла: Сила и жизненост : морски бор, кълбовиден евкалипт, евкалипт ментол, мента, сладък портокал, Равинтсара, Мандравасаротра.

Eucaly’pur  : Атласки кедър, мента Евкалипт, Eucalyptus smithii, бял бор, , мента, майоран, ветиверЗа малките деца дифузията на етерични масла също е добър начин за укрепване на имунитета. За да направи това, Pranarôm е разработил подходящи дифузионни синергии, като „  Пранабб почистваща дифузия “, проектиран на базата на етерични масла от Ravintsara ,  Rosewood и Niaouli . От 3 месеца, 3 капки в дифузора за 1 час в променлив режим. Внимавайте обаче да не се разпръсква по време на сън.

Нямате дифузер у дома и искате да създадете синергия на спрей сами с няколко етерични масла ? Може да комбинирате тези 3 етерични масла, за които е известно, че стимулират имунната система.

Комбинирайте:

Да се ​​пръска веднъж дневно във вашата среда.

САНИТИЗИРАНЕ НА СПРЕЙОВЕ

Предпочитате ли готови, ефективни и естествени решения за почистване на вашия интериор?

Лабораторията Pranarôm е разработила иновативни решения, за да има микробиологичен пречистващ ефект на въздуха и да съчетае изискванията за качество на въздуха в помещенията с дезодориращ ефект с приятен и свеж аромат. Такъв продукт, съставен от чисти, естествени и сертифицирани органични етерични масла с доказана почистваща сила, е много сложен за разработване. И с основателна причина, технологията на спрейовете, избрани от Pranarôm, изисква частиците да останат в суспензия в атмосферата за целенасочена и трайна ефективност.

Два спрея – два свята

Първоначално нашата лаборатория Pranarôm разработи  „Органичен дезинфекциращ спрей“, който е умна смес от етерични масла от сладък портокал и равинцара. Съединението на тези етерични масла внася свежест във вашия интериор. Този спрей гарантира по-здравословен въздух благодарение на състава си от етерични масла, строго подбрани заради техните антивирусни, антибактериални и антисептични свойства.

Проучванията на високо ниво, проведени от независими лаборатории, демонстрират леталния ефект на този „био саниращ спрей с етерични масла от сладък портокал и равинцара“ върху много патогенни микроби. Такава дифузия допринася за подобряване на комфорта на обитателите, като подобрява възприемането на околния въздух, предотвратява нежеланото микробно замърсяване и микробиологичната хигиена на въздуха в помещенията.

Най-новото в лабораторията Pranarôm е дезинфекциращият спрей с етерични масла от Равинцара и Чаено дърво (+ Евкалипт). Този спрей с кинеолирани и следователно зелени и свежи нотки е специално проектиран за борба с вируси и бактерии. Тестовете, проведени в независими лаборатории, показаха ефективна формула за елиминиране: вируси (5 минути. Аденовирус, полиовирус, миши норовирус, грипен вирус А1 H1N1) и бактерии (5 минути. Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Enterococcus hirae, Escherichia coli ).

Здравословната среда е от съществено значение, но не е достатъчно, за да засилите имунитета си. Знаете ли, че измиването на ръцете може да намали наполовина инфекциите? И да, ние носим милиони микроби на ръцете си, повечето от тях са безвредни, но няколко могат да бъдат опасни. Следователно хигиената и измиването на ръцете са от съществено значение за човешкото здраве и чухме за това през 2020 г. с covid-19.

За почистване на ръцете е препоръчително да добавите етерично масло към течния сапун за почистване на ръце. Етеричните масла от: Чаено дърво , генараниум или дори  лимон са най-подходящи и това за цялото семейство поради красивите им антивирусни и антиинфекциозни свойства.

Когато пазарувате или излизате от тренировка във фитнес, не винаги е лесно да измиете ръцете си със сапун и вода, както се препоръчва, така че защо да не изберете минутен дезинфектант за ръце. етерични масла, когато сте на открито?

Искате да създадете своя домашен хидроалкохолен гел в режим „направи си сам“?

Комбинирайте:

Оценете