ПЕРЛИ ОТ ЕТЕРИЧНО МАСЛО

ПРЕДИМСТВА НА ПЕРЛИТЕ

Загрижени за комфорта на всички, PRANAROM създадохме нов начин за консумация на етерични масла, който е по-опростен и практичен. Следователно този перорален разтвор позволява:

  • Опростена доза:  1 перла е еквивалентна на 1 капка.
  • Неутрален вкус:  за тези, които имат проблем със силния вкус на етерични масла
  •  Практически формат, който  може да бъде взет навсякъде.

Вече се появиха 7 вида перли от етерично масло: лавандула, бял бор , китайска канела, лимон ,джинджифил, риган,мента

ЛИМОН

Произхожда от Сицилия, нашето етерично масло от лимон е антисептик, храносмилателни тоници, чернодробни стимуланти и противоинфекциозни средства.

Отличен в случай на гадене, лошо храносмилане или за започване на лечение за детоксикация. В допълнение, етеричното масло от лимон също може да се използва в допълнение към етеричното масло от риган при тежка инфекция.

Дозировка:
• от 12 години: 1 перла в началото или по време на хранене, 1 до 2 пъти на ден.
• За възрастни: 2 перли в началото или по време на хранене, 1 до 2 пъти на ден.

Детоксикация на черния дроб  от 12 години: 2 перли еднократно сутрин (за 3 седмици)
Инфекция  : 1 перла (3 пъти на ден) в допълнение към риган или канела.

Лимон

ДЖИНДЖИФИЛ

Този корен , роден в Мадагаскар, добре познат в азиатската кухня, отдавна е признат със своите  противовъзпалителни, аналгетични и храносмилателни тонизиращи свойства.

Това етерично масло се използва в случай на гадене, лошо храносмилане, запек, а също и в случай на типични женски проблеми като предменструални болки . 

Дозировка:
• От 12 години: 1перла на ден в началото или по време на хранене.
• За възрастни: 1 перла в началото или по време на хранене, 1 до 2 пъти на ден.

Джинджифил

БЯЛ БОР

Произхождащо от България, етеричното масло от бял бор е известно от десетилетия по-специално със своето успокояващо действие върху бронхите. Всъщност неговите свойства са предимно  дихателни деконгестанти, флуидизиращи бронхите, както и тонизиращи и стимулиращи тялото.

Благодарение на богатството си на алфа пинен и лимон, етеричното масло от бял бор тонизира венозните стени и спомага за подобряване на кръвообращението и лимфната циркулация. Поради това се препоръчва да се успокои възпалението на дихателните пътища и да се лекува бронхит, кашлица или синузит. , също има тонизиращи и енергизиращи свойства за тялото.

Етеричното масло от бял бор се съдържа в нашия  аромафорс дихателен сироп,  създаден да осигури успокояващо въздействие върху бронхите.

Бял бор

Дозировка:
• От 12 години: 1 перла на ден в началото или по време на хранене.
• За възрастни: 1 перла в началото или по време на хранене, 1 до 2 пъти на ден.

РИГАН

Етеричното масло от риган  от Франция е задължително за любителите на ароматерапията! И с основание, това е  едно от най-мощните и пречистващи етерични масла от всички етерични масла.

Известно със своите широкоспектърни антиинфекциозни свойства, дължащи се до голяма степен на основното си съединение карвакрол ,  това етерично масло се използва в случаи на инфекция или суперинфекция, тежко или дори повторно. Накратко, той е идеален за всички видове инфекции, независимо дали са бактериални, вирусни, паразитни или гъбични. 

Що се отнася до употребата му, препоръчително е да се работи внимателно с това етерично масло, по-специално като се разрежда с растително масло, прилагано на местно ниво.

Риган

Орално е най-добре да се приема под формата на капсули. Ето защо  перлите от риган  се оказват идеално решение като алтернатива на етеричните капки.

За ефективност, като цяло е препоръчително да се комбинират ригана  с  Канела Китай  Всъщност тези етерични масла в комбинация покриват впечатляващ спектър на действие: антимикробно, антивирусно и противогъбично . Всяко от тези етерични масла ще действа върху различни бактериални и вирусни щамове, което умножава местата на въздействие. В допълнение към тези ефекти, те помагат за укрепване на тялото и неговите естествени защитни сили по много изчерпателен начин. 

Дозировка:
Инфекции от всякакъв произход
• от 12 години: 1 перла в началото или по време на хранене, 1 до 3 пъти на ден.
• За възрастни: 2 перли в началото или по време на хранене, 1 до 3 пъти на ден.
В случай на голяма инфекция  : комбинирайте с канела / Ravintsara или лимон.
Ако имате възпаление на сливиците например: комбинирайте 2 перли риган, 2 лимонени перли 2 пъти на ден (продължителност на лечението 3 до 7 дни).

ЕТЕРИЧНИ МАСЛА И АЛОПАТИЧНО ЛЕЧЕНИЕ

Знаете ли, че перлите с етерично масло също могат да се използват в допълнение към алопатичното лечение ? Например, ако имате инфекция като грип и се лекувате с традиционни антибиотици, защо да не вземете перли риган и / или канела в допълнение, за да помогнете за по-бързото преминаване на инфекцията и да не се върне през следващата седмица? Доказано е, че никоя бактерия не може да устои на тези две етерични масла.

4.5/5 - (573 votes)