Етерично масло от чаено дърво

17.11 лв.

Чаеното дърво е етерично масло чиято репутация не се нуждае от доизграждане. Употребата му е широко разпространена сред многобройни продукти за хигиена на тялото (сапуни, шампоани, масла за баня) и в козметиката. Извън тези приложения, това масло се смята, при това справедливо, за сигурно средство, използвано в медицинската ароматерапия и в семейството. Днес огромното търсене е предизвикало разсаждането му в плантации, които се простират на хиляди хектари в Австралия.

Код: 391 Категория:
 

Описание

 

Етеричните масла могат да бъдат много на вид и затова на потребителите невинаги им е лесно да направят избор. Тъй като те се извличат от растения, е нормално в онлайн магазините да попадате на дълги каталози, които предлагат широка гама от етерични масла.

Всеизвестен факт е, че могат да се извлечат редица ползи от употребата им. Те са основна част от ароматерапията и алтернативната медицина.

Вероятно един от най-известните видове етерични масла е етерично масло от чаено дърво. Причината за това е широкия спектър от ползи, който притежава. В онлайн магазина на Pranarom.bg имате възможността да избирате само от най-висококачествени етерични масла на възможно най-изгодни цени.

Етерично масло от чаено дърво приложение

Както сигурно вече знаете, етеричните масла имат способността да вляят благоприятно на организма ви. Това не е случайно, тъй като се извличат от такива растения, които се използват и под друга форма.

Репутацията на етеричните масла обаче невинаги се слави с добро. Причината за това е липсата на информираност у хората. Факт е, че те не могат да бъдат чудотворни и да ви излекуват като с магическа пръчка. Подобно на хранителните добавки, етеричните масла могат да бъдат допълнение към основното лечение.

Използването на етерично масло от чаено дърво може да бъде изключително полезно за вашето здраве. То има силно антибактериално действие и подсилва имунната система, а всички знаем колко важно е това през месеците, когато върлуват вирусни инфекции.

Може да се използва и при отоци, разширени вени, синузит, хемороиди и още много други. Някои етерични масла могат да бъдат прилагани и вътрешно. Неслучайно търсенето на етерично масло от чаено дърво за пиене е толкова голямо.

Приемът му може да бъде комбиниран с мед, зехтин или захар, за да бъде действието му още по-ефективно. Етеричните масла нямат странични ефекти, но, разбира се, е от голямо значение дозировката да бъде умерена и да не се прекалява. Също така не се препоръчва през първите 3 месеца бременност.

Етерично масло от чаено дърво ползи

Вече изброихме някои от най-важните ползи от употребата на чаено дърво. То може да бъде перфектно допълнение към лечението на някои неразположения и заболявания. Това не значи обаче, че няма и друго приложение.

Етеричните масла имат широко приложение в козметиката и това е причината много хора да използват етерично масло от чаено дърво за лице. Те могат да предпазват кожата от изгаряния при радиотерапевтични сеанси, а и да я поддържат здрава и хидратирана.

Ароматни молекули: terpinene-4-ol, γ-terpinène

Дестилирана част: листото

Основни свойства

 • Мощно антибактерийно с широк спектър на действие
 • Противогъбично
 • Противопаразитно
 • Противовирусно и имуностимулиращо
 • Защитаващо кожата по време на сеанси радиотерапия.

Традиционни указания

 • Устни инфекции: афтоза, стоматит, абсцес, гингивит +++
 • Бактерийни или вирусни инфекции на дихателните пътища, горни и долни: синузит, ринит, отит, ларингит, фарингит, бронхит ++
 • Пикочни и гинекологични инфекции +++
 • Кожни, ноктови и под-ноктови микози +++
 • Лимфен оток ++
 • Разширени вени, тежък крак, хемороиди ++
 • Превенция на кожни изгаряния при радиотерапевтични сеанси ++++
 • Кожна паразитоза (краста, шуга…) или чревна (ламблия, аскарида) +++

Препоръчана дозировка:

За всички случаи, външното му прилагане е идеално. Често 3 до 4 капки Х.Е.М. използвани при масаж на кожата, повторен 3 пъти дневно през 5 или 6 дни, са достатъчни за възпиране на патологията.

В допълнение може винаги да се поемат 3 капки вътрешно, в мед, зехтин или върху бучка тръстикова захар, под езика, в продължение на 5 – 7 дни.

Полезни съвети:

 • Не се препоръчва през първите 3 месеца бременност.

Съвети на професионалиста:

В ежедневието се слага по 1 капка чаено дърво и 1 капка лимон върху четката за зъби преди пастата, и си изчеткайте зъбите. Идеална хигиена и избелване на зъбите!

Размер: 10 ml

Екипът на Pranarom.bg има една основна цел – да предостави на клиентите си възможностт да се погрижат за себе си. Заповядайте в нашия онлайн магазин и се възползвайте от качествените продукти, които предлагаме на най-атрактивни цени.

4.5/5 - (390 votes)