Обратно на училище без въшки!

ОБРАТНО НА УЧИЛИЩЕ! НО КАК МОЖЕТЕ ДА ЗАЩИТИТЕ ДЕЦАТА СИ ОТ ВЪШКИ?

Заразяване на косата с въшки се нарича педикулоза. Случва се много често, особено в детските общности, където обменът на облекло ,играчки и по-близкия контакт е по чест.

Въшките са паразити, които се хранят с кръвта на своя гостоприемник до 5 пъти на ден. Именно техните микро ухапвания причиняват характерния сърбеж .Женската може да снася до сто яйца, наречени гниди, през целия си живот. Гестацията продължава само 10 дни и въшката може да се възпроизведе след 18 дни. Поради това е препоръчително да действате възможно най-бързо при откриване на проблема.
Женската може да снася до сто яйца, наречени гниди, през целия си живот. Гестацията продължава само 10 дни и въшката може да се възпроизведе след 18 дни. Поради това е препоръчително да действате възможно най-бързо при откриване на проблема.
Има много превантивни или терапевтични решения за избавяне от тези упорити паразити .

Антипаразитната сила на някои етерични масла ги е превърнала в основни съюзници в борбата срещу въшките и много семейства са щастливи, че са успели да почистят косата на децата си благодарение на мощните ароматни молекули.

Ако забележите ,че детето ви чеше главата си твърде често, прегледайте косата му с помощта на фин гребен против въшки (ултра фин гребен), като го използвате много внимателно. Въшките обикновено са  зад ушите и в основата на врата.

За да ги откриете, проверявайте кичур по кичур, отзад напред, отпред назад и накрая цялата коса. Направете това върху лека кърпа, която ще изперете след това. Внимавайте и за гниди, които приличат на пърхот, но са по-трудни за отстраняване, защото се захващат много здраво.

Профилактика

Във фазата на профилактика избягвайте прилагането на шампоан против въшки, който сам по себе си не може да убие паразитите, но рискува да засили тяхната устойчивост към активни вещества. По-добре е първо да изберете 1 капка етерично масло от истинска лавандула или лавандин, която да се разпръсне по слепоочията, краищата на ушите и тила всяка сутрин, преди да тръгнете за училище. Ако предпочитате готово решение, можете да изберете и нашия репелентен спрей – отблъсква въшките с етерични масла от Lavandin, Чаено дърво, Ravintsara и Niaouli.

Напръскайте дрехите, които може да влезат в контакт с главата и косата с лосиона: шалове, шапки, но също така може и играчки, одеяла, килими и столчета за кола.

ЛЕЧЕНИЕ

Аромапар Дуо (Лосион и шампоан против въшки)

Към днешна дата са идентифицирани няколко етерични масла, чийто биохимичен профил позволява антипаразитно действие  : чаено дърво, лавандин, истинска или лавандула спика, здравец , иланг иланг, ниаули и разбира се карамфил. и риган, които са особено биоцидни етерични масла *. Следователно те трябва да се използват с повишено внимание.

Ето защо ние разработихме медицинско изделие, съставено от 100% естествени и органични съставки без невротоксичен инсектицид, предпазва скалпа. Само за 15 минути нашият органичен спрей против въшки AROMAPOUX, проектиран с екстракти от кокосово растително масло, кайсиеви ядки и етерични масла от чаено дърво, лавандин и иланг иланг, блокира дихателните отвори на въшките и унищожава обвивката им. Те нямат шанс да оцелеят.

Научно доказана ефикасност – Предклинични проучвания на Pranarôm, проведени в независима лаборатория.

ИЗПОЛЗВАНЕ

Напръскайте спрея против въшки AROMAPOUX върху сухия скалп на 10 см, кичур по кичур докато косата изглежда мокра. Оставете да действа поне 15 минути, преди да измиете косата. След това срешете косата с гребен против въшки, за да премахнете гнидите и мъртвите въшки. Приложете отново след седмица, ако е необходимо.

КАКЪВ ШАМПОАН?

Изберете шампоан за честа употреба или нашия органичен шампоан AROMAPOUX на основата на етерични масла от Чаено дърво, Лавандин, Звезден анасон и Иланг иланг (от 30 месеца).

Можете също така да направите собствено масло с лечебни и инсектицидни свойства:

Смесете растително масло от жожоба (подходящо, защото е немазно, регулира производството на себум) с 10% истинско етерично масло от лавандула, 4% етерично масло от чаено дърво и 4% етерично масло от Здравец . Нанесете маслото, получено по целия скалп (между кичурите) и оставете да действа 30 минути. Завършете с шампоан и разчесайте.

МАЛКИ СЪВЕТИ И ТРИКОВЕ

  • Избягвайте да разменяте шапки, шалове, ластици, скрънчове
  • Системно измивайте спалното бельо и предмети, които влизат в контакт с главата (шалове, шапки, меки играчки, кукли и др.) При 60 °, като добавяте 2-3 капки етерично масло от чаено дърво против въшки в прането си
  • Прахосмукайте килима, колата (седалки и подглавници)
  • След това изпразнете резервоара за прахосмукачка и го почистете старателно
  • Завръзвайте или сплитайте дългата коса
  • Лекувайте едновременно цялото семейство
4.5/5 - (377 votes)