АЛОЕ ВЕРА-РАСТЕНИЕ С МНОЖЕСТВО ДОБРОДЕТЕЛИ!

Алое вера е растение, известно в цял свят от древността със своите ползи за здравето и тялото. Използва се традиционно по целия свят, той е известен преди всичко със своите ползи за кожата, но не само … Открийте в Pranarôm алое вера гел + Специално проектирани за лесно постигане на вашите комбинации с етерични и растителни масла! Искате ли да знаете повече?

КАКВО Е АЛОЕ ВЕРА?

Алое вера е многогодишен храст без стволове, принадлежащ към семейство Лилиеви от род Алое. Обикновено е с височина между 60 см и 1 м, но това зависи от вида на алое, защото има стотици . Листът има тази странна особеност, когато се отреже, да текат две течности: жълт сок и бял слузест гел. Сокът, наричан още латекс или сок, се счита за дразнещ. Що се отнася до гела, неговият слузест и богат на вода състав му придава изключителни овлажняващи и противостареещи свойства.

КАК СЕ ИЗПОЛЗВА ?

Листът от алое вера може да се използва в няколко форми: гел, сапун, течност, хапчета … Съдържа 75 хранителни вещества и 200 други компонента, включително 20 минерала (желязо, магнезий, калций …), 18 аминокиселини и 12 витамини (C, B1, B2 ). Какво прави този лист  полезен за храненето, благосъстоянието и красотата.

За да получите гел от алое вера, процесът е прост. Листата, подбрани и събрани на ръка, се притискат няколко часа , за да се получи сокът. Които след това могат да бъдат изсушени или върнати под формата на гел. Частта „латекс“ е дразнеща, така че не се използва за направата на гел.

ЗАЩО АЛОЕ ВЕРА Е СТРАХОТНО?

Ползи за вашата кожа

Известно е, че гелът от алое вера е чудотворен срещу кожни проблеми, тъй като е много хранителен. Има успокояващи, овлажняващи, лечебни и противовъзпалителни свойства .

Срещу изгаряния и ужилвания

Може да се използва за облекчаване на “паренето”, причинено от повърхностни изгаряния на кожата и за възстановяване на епидермиса. И да, алое вера има лечебно и успокояващо действие и следователно ускорява зарастването на изгаряния, инфекции и възпаления на кожата.

Освен че облекчава слънчевите изгаряния или изгаряния, красивите му успокояващи свойства го правят много ефективен гел срещу ухапвания от насекоми. Прилагането на алое вера върху ухапване намалява сърбежа, но също така лекува кожата. Следователно последното ще изчезне по-бързо.

Против сърбеж / дразнене и за насърчаване на зарастването на рани

Също така е мощно успокояващо средство срещу сърбеж и всякакви форми на зачервяване. Алоето има красиви противовъзпалителни свойства, стимулира имунната система и насърчава заздравяването . Поради това се използва за лечение на кожни инфекции от всякакъв вид и за облекчаване на екзема или псориазис например. В обобщение, този гел е идеален за успокояване на раздразнената кожа.

В козметиката

Алое вера може да се използва за всякакъв тип кожа, тя е естествено решение срещу мазна кожа, но също така и суха или повредена . Гелът наистина е в състояние да проникне в епидермиса в дълбочина и напълно да хидратира кожата. В козметиката откриваме алое вера в сапуни, душове, кремове, дезодоранти и паста за зъби. Алоето може да се използва като средство против бръчки, особено защото насърчава производството на фибробласти, клетки, отговорни за обновяването на колагена. В този смисъл действа срещу стареенето на кожата. Този гел може много добре да се комбинира с други етерични или растителни масла, за да насърчи този ефект.

Много хора също ще използват този гел за намаляване на белезите, причинени от стрии . Чрез подобряване на еластичността на епидермиса, той ще намали различните видове кожни следи.

Ползи за вашата коса?

Косата също се нуждае от хидратация и хранителни вещества (минерали и др.). В Pranarôm често ви съветваме да използвате растителни масла, за да ги подхранвате в дълбочина, но също така е важно да ги хидратирате. Тази хидратация е ключов елемент за да имате еластична, здрава и управляема коса! 

Гелът от алое вера има няколко предимства, той е отлична овлажняваща съставка, освен това зачита естественото рН на кожата.

Алое вера вече присъства в много шампоани и балсами. Можете обаче да си направите и домашни грижи, ако желаете. Резултатът: мека, лъскава, дълбоко подхранена коса!

Гел от алое вера и етерични (или растителни) масла?

Гелът от алое вера е на водна основа и както вероятно знаете, етеричните масла са ”  хидрофобни “. Което означава, че етеричните масла не се смесват добре с гел от алое вера, те остават на повърхността.

В Pranarôm искахме да намерим естествено решение за решаване на този проблем, тъй като синергиите между гела от алое вера и етеричните масла са многобройни и могат да бъдат абсолютно забележителни. Следователно, ние сме проектирали гел от алое вера + , който благодарение на иновативната си формула позволява перфектна емулсия между гела от алое вера и маслата – без фазово изместване.

НАШАТА АЛОЕ ВЕРА + ПРАНАРОМ ГЕЛ

идеален за вашето благосъстояние и синергии в грижата за кожата

Нашият  гел Aloe vera + се различава от другите гелове на пазара, тъй като растителният и естествен солубилизатор са директно интегрирани в гела от алое вера, откъдето идва и името му “Aloe vera +”. Тази смес от гел и растителен солюбилизатор е идеална, за да ви позволи да създадете свои собствени синергии в режим “направи си сам” и да създадете вашите “минутни смеси” директно в дланта на ръката си.

Как се използва ?

Нашият гел от алое вера + Pranarôm е много лесен за използване!

1 доза на помпата на този гел може да се смеси с (максимум) 4 капки етерично и / или растително масло.

 • Приложете натиск върху помпата в ръката си.
 • Добавете желаното количество етерично масло директно към гела от алое вера.
 • Емулгирайте бързо с пръст.
 • Нанесете локално сместа от алое + етерични масла.
 • Алое вера + гел може да се използва и чист, защото има много предимства, дори без добавяне на етерично или растително масло.

СЪВЕТИ ЗА СИНЕРГИИ

ИЗГАРЯНИЯ

Алое се използва от поколения за лечение на изгаряния от всякакъв произход. Това растение се препоръчва като крем след слънце и крем против изгаряне на лицето, както и на тялото.

 • Почистете внимателно ръцете и раната си със сапунена вода или истински хидрозол от лавандула, например, леко намажете с компрес.
 • Смесете  алое вера с 4 капки етерично масло от  Lavender aspic
 • Смесете и нанесете върху кожата
 • Повторете приложението на всеки 3 часа и всичко приключи!

Слънчево изгаряне

В дланта на ръката си:

 • Комбинирайте 1 доза с алое вера + 2 капки етерично масло от лавандула аспик  + 2 капки растително масло от  невен
 • Нанесете върху чувствителната зона (до 3 пъти на ден)

Тежки крака

В дланта на ръката си:Комбинирайте 1 доза с алое вера + 4 капки етерично масло  от Мента

За подпомагане на циркулацията + свеж ефект – Комбинирайте 1 доза на бутилката с помпа от Алое вера + 1 капка EO  Niaouli + 1 капка EO  Лютива мента + 1 капка EO  Вечно зелен кипарис

Нанесете върху тежки крака за незабавно охлаждане и облекчаване на болката.

Прилагайте локално 3-4 пъти на ден.

Следдепилация / бръснене

Препоръчва се за всички типове кожа:

 • Комбинирайте: 1 изстискване на гел от алое вера + 2 капки истинско етерично масло от лавандула + 2 капки растително масло от невен
 • След това нанесете върху чувствителната зона (3 пъти на ден, ако е необходимо)
 • Утаявайки се върху кожата, гелът успокоява изтръпването и ще спомогне за зарастването на малки порязвания, като същевременно оставя кожата мека, хидратирана и идеално гладка зад себе си.

Подхранена и хидратирана коса

Препоръчва се за всички типове коса (мазна, суха):

 • Комбинирайте мазилка гел от алое вера + растително масло ( авокадо , кокос , ..)
 • Нанесете върху мократа си коса
 • Оставете за 1 час
 • Направете обичайния си шампоан
подхранена коса
Подхранвайте косата
Оценете