Мравките в нашия дом

С идването на пролетта и топлото време мравките постепенно излизат от мравуняците. За да се предпазим от нашествието на тези неканени гости в домовете ни можем да използваме някой природни и доказани методи, които не вредят на здравето ни. Как да се предпазим от мравките???

Близо до отворите или на ръба на вратите и прозорците поставете малки лавандулови торбички, както и такива поръсени с лют червен пипер или неразреден оцет . Можете да разредите оцета с вода, за да почистите пода. Силната миризма на тези продукти ще отблъсне мравките. Ако колонията от мравки вече се е установила на място, в близост до дома ви може да използвате и утайка от кафе или листа от мента или босилек.

Също така може да се поръсите пътя на мравките с бакпулвер. Как да приготвим естествен репелент с етерични масла срещу малките нашественици ???

Ето и нашето предложение: За 1 литър вода добавете 20 капки етерично масло от кедър, лимонова трева, карамфил или мента. Изсипете сместа в бутилка с пулверизатор, разклатете добре преди употреба и напръскайте по пътя на мравките, както и малките входове на мравуняка. Рецепта с алкохол: 25 сантилитра алкохол около 40 °, 5 капки етерично масло от лавандула и 10 капки етерично масло от мента. Смесете съставките и изсипете в бутилка с пулверизатор. Както е препоръчано и по-горе, напръскайте местата, където мравките минават и дупките. И не забравяйте … всички сладки и мазни храни трябва да са в затворени съдове.

4.5/5 - (346 votes)