ПОМОЩ!!!! БЕБЕТО МИ ИМА ОТИТ!

Това болезнено състояние на ухото е едно изпитание не само за бебето, но и за родителите, които се чувстват ужасно безпомощни да облекчат болката на тяхното дете. Ароматерапията  може да бъде много ефективна за естествено успокояване на симптомите на инфекция на ухото. Това са съставките на една рецепта, дадена от Dominique Baudoux за вас! Трябва да припомним, че ако болката не отшумява, консултацията с лекар е наложителна.

Етеричното масло Катрафай има характерен дървесен аромат и се дестилира от  кората на  храст, който расте в Мадагаскар. То често се използва при различни кожни алергии, екземи, псориазис или всяка форма на сърбеж, и дори срещу бръчки и целулит. Ефикасно е при възпаление, болка и кожни проблеми, благодарение на неговото аналгетично и противовъзпалително действие. ЕМ Катрафай се съчетава много добре с растително масло от жълт кантарион за облекчаване на напрежението и при ревматизъм.

Етеричното масло от Палмароса има силно антибактериално и аналгетично действие . Дестилира се от  тропически трева, която расте в Азия и Южна Америка. Има същите характеристики като ЕМ Мащерка, но  е по-евтино и има приятен аромат. Изключително ефикасно е при акне, катото може да се използва директно върху кожата на възрастните, а върху деликатната  бебешка кожа се използва разредено срещу различни инфекции. ЕМ Палмароса  е ефикасно и при фарингит, синузит, инфекции на ушите или цистит.

Етеричното масло Равинсара е изключително ефикасно в борбата с  бактерии и вируси, и за увеличаване на имунитета.

Растението, от което се дестилира също вирее в Мадагскар. Това етерично масло  се понася много добре от кожата на бебетата, ако е достатъчно разредено в растително масло кайсиеви ядки или макадамия. Той е предпочитано заради неговото деконгестантно действие при инфекции на лигавицата на горните дихателни пътища и за повишаване на имунитета.

РЕЦЕПТА ПРОТИВ отит при бебета и малки деца:10 капки ЕМ Катрафай10 капки ЕМ Палмароса10 капки РавинсараРазреждат се в 70 капки растително масло от невен, кайсиеви ядки или макадамия.Прави се масаж с 2-3 капки около ухото на детето  4-5 пъти на ден. Ако симптомите продължават повече от 24 часа, е наложително да се консултирате с  лекар. Предпазни мерки: Тази смес не е подходяща за бременни, кърмачки и бебета под 3 месеца За по- добър резултат комбинирайте с PranaBB Масажно масло Имунитет.

4.6/5 - (325 votes)