Масло от черен кимион за лице

Черният кимион се използва от стотици години като натурално лечебно средство от любителите на алтернативната медицина. Nigella sativa е научното наименование на цъфтящото растение, от което се добиват черните семенца и се произвеждат различни продукти, включително и за целите на козметиката.

Растителното масло, добито чрез преработване на семенцата на растението разполага с множество полезни свойства. Може би то добива най-голяма известност поради способността си да подпомогне процеса на намаляване на излишното телесно тегло и изгаряне на мазнините, но уникалното му биоактивно действие далеч не се заключава само в този наистина положителен ефект.

Защо това масло е подходящо за лице

Растителното масло от черен кимион има свойства, които имат изключително благоприятен ефект върху кожата. То съдържа растителни компоненти, действащи благотворно върху конкретни състояния на дермата, но и за цялостното подобряване на нейния вид и сияйност.

Маслото е богато на наситени мастни киселини, сред които преобладават линоловата и олеиновата киселина.

Линоловата киселина е мощен хидратиращ агент, който е предшественик на серамидите – липидни елементи, спомагащи възстановяването на кожната бариера. Те съставят голяма част от повърхностния дермален слой и имат свойствата да задържат влагата, което спомага за поддържане на кожата хидратирана.

Олеиновата киселина има подобни свойства. Тя е перфектен помощник за предотвратяване на стареенето и отпускането на кожата, прониквайки дълбоко в нея и заключвайки влажността вътре в нея. Освен това тя има противовъзпалителен ефект и спомага за възстановяването на естествената еластичност на кожата.

Тимоквинонът в маслото пък е основната биоактивна натурална съставка, която задейства голяма част от специфичните свойства на растението Nigella sativa. Това вещество, заедно с другите полезни компоненти от биохимичния състав на суровината активира антиоксидантни, противовъзпалителни, антимикробни, противогъбични, антиракови, антихистаминови и хидратиращи свойства.

Ползи за кожата на лицето

Благодарение на страхотните си хидратиращи съставки, маслото е страхотен продукт за поддържане на кожата мека, свежа, еластична и млада.

Антиоксидантната активност на компонентите му пък работи за оказване на анти-ейдж ефект върху кожата. Именно свободните радикали, застрашават клетките на кожата от преждевременно застаряване и увреждане и са основен отговорник за образуването на бръчки.

Антиоксидантните компоненти обаче се борят именно срещу тези вредни агенти, елиминирайки отрицателния им ефект върху здравите кожни клетки.

Затова използвайки олио от черен кимион за лице може ефективно, чрез напълно натурално средство да изгладите фините линии и първите бръчки, които занимават съзнанието ви при поглеждане по-отблизо в огледалото.

Употребата на маслото е показана и за изчистване на акнето и справяне със зачервяванията. Това е възможно благодарение на антимикробните и противовъзпалителните свойства на растителния продукт. Важно е да отбележим, че то има изключително ниска комедогенност, което на практика го прави подходящ за употреба върху различни типове кожи, без да запушва порите дори и при акнеична кожа.

Хидратация, терапия на акне, възпаления и други кожни раздразнения, изглаждане на бръчките и добиване на гладък и сияен вид на кожата на лицето – всичко това може да си осигурите още сега със скоростта и лекотата на няколко целенасочени клика в нашия онлайн магазин.

Ако търсите именно това в един натурален растителен продукт с екстремна чистота и изключително качество – нашето студено пресовано био масло от черен кимион бързо ще се превърне в незаменим елемент от бюти рутината ви в грижа за кожата.

3.2/5 - (16 votes)