Лекувайте алергиите по естествен начин

Хиляди хора развиват сезонни симптоми на алергия всяка пролет. Това е известната сенна хрема. Често се свързва с други заболявания като астма, тревожност, кашлица, главоболие или дори сърбящи очи. Има и все повече хора, засегнати както от респираторни, така и от кожни алергии. Алергиите често са приписвани на замърсената ни среда на акари или на цветният прашец и оказват въздействие, което ежедневно може да бъде особено неприятно. Открийте в тази статия как да лекувате алергиите по естествен начин.

КАКВО Е АЛЕРГИЯ?

Алергията е имунна реакция, която се изостря след контакта на организма (външен или вътрешен) с вещество, признато за „враг“ от нашето тяло. След това се създава бърза реакция за защита и опит да се премахне агресора, обикновено наричан алерген. По време на алергична реакция закрепването на антитела към мастоцитите освобождава вещество, наречено “хистамин”. Това вещество е „пратеникът“ и се намира в цялото тяло. Алергиите могат да бъдат респираторни, кожни и с различен произход (животни, лекарства и т.н.). Те обикновено се проявяват като алергичен ринит със запушен нос, сърбеж, хрема, често кихане, загуба на миризма. По кожата те обикновено се проявяват като сърбеж или зачервяване, копривна треска или екзема.

ФАКТОРИ ЗА РИСКА

Хората, които са най-застрашени от развитие на алергични реакции, са хора с по-слаба имунна защита. Това може да е генетично, но не е задължително, защото всеки в даден момент може да има алергична реакция. Това, което е определящо, е на първо място “теренът” и следователно имунната система, но и здравословното състояние, качеството на живот или дори храната.


КЛЮЧОВ ФАКТОР ПРИ АЛЕРГИИТЕ

В нашето тяло черният дроб е органът, през който се филтрира всичко, което влиза. Той е отбранителната система чрез макрофагите, които “изяждат” алергена. Ако черният дроб е дефицитен (поради заболяване или претоварване от токсини), той не може да направи този първи “бариерен филтър”. В този случай черният дроб оставя алергени в кръвта, което причинява реакцията на дегранулация на мастоцитите и освобождава хистамин и серотонин. Оттам се появява така наречената алергична реакция, която е вид възпалителен отговор на инвазията в тялото. (тук статията за детоксикацията!)

 НЯКОИ СТЪПКИ НА ДЕЙСТВИЕ В СЛУЧАЙ НА СЕЗОНАЛНИ АЛЕРГИИ

 • Взимане на душ, миене на коса, миене на ръцете и честа смяна на дрехите
 • Избягвайте да отваряте прозорци през деня
 • Не сушете прането навън
 • Затваряйте прозорците на колата
 • Почиствайте дома си редовно

ПРИРОДНИ РЕШЕНИЯ С АЛЕРГОФОРС

В Pranarôm разработихме естествени решения за справяне с алергии, които все повече се срещат.

НОВО: КОМФОРТНИ КАПСУЛИ АЛЕРГОФОРС ЗА СПОКОЙНИ ОЧИ / НОС

Тези капсули ще осигурят тройно действие срещу главно дихателни алергии, а именно:

 • Контролът на възпалителната и едематозна реакция. Това ще се извърши с помощта на етерични масла от лайка, джинджифил и мента.
 • Чернодробен дренаж и екскреция на алергени с помощта на етерични масла от джинджифил, мента, копър и лимон.
 • Директен и индиректен контрол на дихателната конгестия и клиничните прояви: респираторна деконстазия, антитусивно действие с помощта на етерични масла от Бял бор и Мента.

Интересно е да се знае, че за разлика от обичайните лечения, тези 100% BIO капсули не предизвикват странични ефекти (например сънливост). В допълнение, приемът на ALLERGOFORCE капсули е подходящ и за алергии на кожата. В този случай те ще се използват като съпътстващо лечение към мехлем или гел, който ще се прилага локално върху засегнатата област. Начин на употреба (това не е превантивно действие, а лечебно) 12-18 години: 1 капсула на ден, през чувствителния период. Възрастни: 2 капсули на ден, през целия чувствителен период.

НЕЗАБАВЕН ЕФЕКТ: НАЗАЛЕН СПРЕЙ НА АЛЕРГОФОРС

Етеричните масла от Вратига, Римска Лайка, Немска лайка и Черен пипер отдавна са признати със своите противовъзпалителни и антиалергични свойства. Този хипертоничен назален разтвор бързо освобождава и облекчава неприятните симптоми на кихане, запушен нос, сърбеж на носа и сълзене на очите … В обобщение, медицинският продукт Allergoforce отбъбва носа и локално неутрализира алергичната реакция.

Формулата:

Формулата за спрей за нос ALLERGOFORCE съдържа няколко етерични масла, които му придават интересни свойства:

Аllergoforce спрей за нос

 • Сесквитерпените, присъстващи в етеричните масла от Черен пипер, Катрафай, Вратига, Немска лайка и Гренландски рододендрон, са известни със своите антиалергични свойства.
 • Високият процент на монотерпени в етеричното масло от Балсамова ела му придава балсамично действие, което успокоява раздразнените и възпалени лигавици.
 • Монотерпени, които се намират в етеричните масла от Балсамова ела и Гренландския рододендрон, позволяват тяхното деконгестантно действие да освободи носните проходи.
 • Хамазуленът, присъстващ в етеричното масло от Вратига и Немската лайка, позволява да се инхибира хистамина, този невромедиатор до голяма степен се намесва при алергични и възпалителни явления.
 • Бисаболол оксид, който съставлява 50% от етеричното масло от лайка, се използва от векове за своите противовъзпалителни, противогъбични, успокояващи и антипиретични свойства. Също така присъства в етеричното масло от Вратига, бисаболол оксид и неговото анти-сърбежно действие дава възможност да се действа върху усещанията за “гъделичкане” и сърбеж на носа.

Този спрей е първият антиалергичен спрей за нос, подходящ за бременни и кърмещи жени. Както и деца над 3-годишна възраст (с изключение на деца с анамнеза за фебрилни припадъци).

Начин на употреба:

Пръскане в носа:

• Възрастни, юноши (> 12 години), бременни и кърмещи жени: След като издухате носа, 1 до 4 впръсквания във всяка ноздра. 1 до 5 пъти на ден.

• Деца от 6 до 12 години: След като издухате носа, 1 до 2 впръсквания във всяка ноздра. 1 до 5 пъти на ден.

• Деца от 3 до 6 години: След издухване на носа, 1 впръскване на ноздра, 1 до 5 пъти на ден.

ПРЕВЕНЦИЯ: СПРЕЙ АНТИ-АКАРИ

спрей против алергични акари

Разбира се, не можем да повлияем на цикъла на сезоните или да предотвратим движението на цветен прашец. За разлика от тях, алергията към домашен акар е водещата причина за бронхиална астма в световен мащаб. Паразитите, присъстващи в спално бельо, килими, плюшени играчки или завеси, причиняват различни симптоми като: алергичен ринит, екзема, затруднено дишане, хрема, кашлица или дори дразнене на гърлото и очите. Въпреки това, някои етерични масла, присъстващи в спрея против акари Allergoforce, демонстрират ефективност след 8 часа директен контакт.

Независимите лабораторни изследвания показват общо намаляване на популацията на паразити. И всичко това, благодарение на двойното лечебно и превантивно действие, ясно доказано върху домашен акар (Dermatophagoids pteronyssinus), който е сред основните причинители на респираторните алергии.

Начин на употреба

Спреят поддържа чувствителни към замърсяване тъкани (матраци, завивки, възглавници, плюшени играчки, килими, завеси). Напръскайте на разстояние от  30 см. Проветрете 1 час след нанасянето на спрея. 8 часа след това минете с прахосмукачка и проветрете помещението. Повторете пръскането веднъж седмично за хора с алергии, или веднъж месечно за поддрържане. Спреят против акари Allergoforce се използва за третиране на повърхности от 15m² с продължителност на действие от 1 до 2 месеца. И накрая, спрей бутилката без изтласкващ газ може да се използва и обърната надолу, което позволява оптимално приложение. И това дори на най-малко достъпните повърхности.

4.5/5 - (410 votes)