Етерично масло от тамян

28.50 лв.

Това етерично масло с дълга история е най-добро в Йемен, страната на Савската Кралица. Използва се при ароматизиране по време на многобройни ритуални церемонии; ароматерапевтът го използва заради свойствата му при заздравяване на рани, противогъбичните му свойства и способността му да подпомага медитацията. Нека отбележим че днес изразът Тамян неправилно се отнася до голям брой артикули за изгаряне.

Код: 80 Категория:
 

Описание

От древни времена различни народи използват тамяна по време на ритуали и церемонии. Тази негова ароматизираща функция се използва и до днес, а това не е случайно.

Тамянът има редица ползи за здравето, за които повечето от вас вероятно не са и подозирали. Той не е предназначен единствено да влияе благоприятно на мирисните ни рецептори, но може да действа позитивно на тялото ни.

Използва се най-често в комбинация с въглен, който се пали, за да се освободи миризмата му. Въпреки това предимствата на етерично масло от тамян могат да бъдат много повече. Не е задължително да се сещате за него единствено на Бъдни вечер.

Видовете етерични масла са стотици. Това може да затруднява някои хора да изберат правилния, тъй като много от свойствата им се припокриват. Преди обаче да направите своя избор, трябва да сте сигурни, че сте попаднали на място, което може да ви осигури качествени продукти. А ние от Pranarom.bg вярваме, че нашият онлайн магазин е точно това място.

Етерично масло от тамян – свойства

Разбира се, най-важното свойство на етерично масло от тамян е да действа успокояващо. Да, за някои хора ароматът му може да е тежък, но точно в това се крие и основното предимство на етеричното масло.

Тъй като етеричните масла са силно наситени, те не се използват в чист вид. Затова можете да ги разреждате в зависимост от вашите предпочитания.

Знаете как може да повлияе на човек динамиката на модерното ежедневие. Все повече и повече хора са психически натоварени и се чудят по какъв начин да се справят с тревожността, стреса и депресията.

Тези проблеми са сериозни и затова трябва да правим всичко по силите си, за да се справим с тях. Разбира се, не бива да разчитаме единствено на етеричните масла. Те не са панацея, но имат способността значително да помогнат.

Използването на етерично масло от тамян вътрешен прием не е толкова разпространено, колкото това за външна употреба. Това не значи, че е по-малко ефективно. Етерично масло от тамян за пиене може да действа като болкоуспокояващо и да подпомогне зарастването на рани.

Няколко капки могат да успокоят раздразнената кожа или да спомогнат заздравяването на рани. Освен това могат да въздействат благоприятно при кожни и подкожни микози.

Boswellia carteri

Ароматни молекули: limonene, α-pinene, β-myrcene, β-carophyllene

Дестилирана част: маслена смола

Основни свойства:

  • Противогъбично
  • Заздравяващо рани
  • Средна антибактериалност
  • Подпомага духовното въздигане
  • Антидепресант

Традиционни указания

  • Атмосферно разпространение за подобряване духовната извисеност ++++
  • Заздравяващи и спокойни рани, язви +++
  • Кожни и поднокътни микози +++
  • Палиативни грижи ++++

Препоръчана дозировка:

Външно: 3 капки Х.Е.М. и 2 капки растително масло от сусам върху слънчевия сплит или върху коронарната чакра или по продължението на гръбначния стълб, за медитация; върху кожната микоза, според случая. Да се повтори при поискване.

Полезни съвети:

  • Не се препоръчва през първите 3 месеца бременност.

Съвети на професионалиста:

3 капки тамян върху въглен позволяват по-бързо да се достигне до състоянието на медитация.

Размер: 5 ml

Pranarom.bg – с грижа за вашето здраве

В онлайн магазина на Pranarom.bg можете да се възползвате от висококачествените етерични масла, които предлагаме на възможно най-добри цени. Екипът ни вярва, че грижата за здравето не бива да е лукс и винаги е готов да откликне на всеки клиент.

4.5/5 - (407 votes)