Етерично масло от римска лайка 5мл

46.00 лв.

Расте на леките, песъчливи почви в Западна Европа, това многогодишно растение представя пернати листа, цветни глави, съставени от бели, редки, тръбни, жълти цветя в центъра.

Категория:
 

Описание

 

Навярно няма човек, който да не знае какъв е вкусът и мирисът на лайката. Това е нормално, тъй като още от древни времена различните народи са се възползвали от нейните лечебни свойства.

Съществуват обаче някои видове лайка, които не са толкова известни – например римската лайка. Има някои съществени разлики между нея и обикновената, които могат да накарат всекиго да реши да я използва като алтернатива.

Може би най-често срещаната употреба на лайката е под формата на чай. Въпреки това има и други начини, по който можете да се възползвате от множеството свойства, които притежава. Един от тях е етерично масло от лайка 5мл.

Дори и да не се интересувате толкова от етерични масла, решите ли да опитате как могат да повлияят те, можете да се доверите на онлайн магазина на Pranarom.bg. Тук не само че ще опознаете отблизо света на етеричните масла, но и ще имате възможността да се възползвате от атрактивните цени, на които предлагаме нашите продукти.

Етерично масло от лайка 5мл – приложения

По-недоверчивите хора едва ли биха направили разлика между обикновената лайка и римската лайка. За да убедим дори тях, че съществена разлика действително има, ще трябва първо да разясним едно често погрешно схващане относно функцията на етеричните масла.

Голяма част от хората признават единствено функцията им като ароматизатор. Това е напълно нормално, тъй екстрактите от растенията, които се използват за производството на етерични масла, се използват и в парфюмната индустрия. Въпреки всичко това не значи, че нямат и други свойства, полезни за здравето.

Неслучайно някои от тях са предназначени и за вътрешен прием. И все пак – не бива да разчитате, че едно етерично масло може да служи като панацея. Всяко заболяване си има своите специфики и трябва да бъде лекувано по определен начин. Етерично масло от лайка например е допълнение, което да подпомогне това лечение. То е способ, който да използвате, за да сте сигурни, че сте се погрижили изцяло за себе си.

Може би незапознатите не биха могли да направят разлика между обикновената и римската лайка. Втората е предпочитана в страни като Франция, Англия, Белгия. Един от отличителните белези е, че римската има власинки по стеблата и лек ябълков аромат. Известна е с успокояващите си свойства – може значително да намали стреса и тревожността. Египтяните например са я използвали за лечение на треска.

Какви обаче са приложенията на етерично масло от лайка? То може да се използва както външно, така и вътрешно (чрез аерозолно вдишване). Въпреки това, както с всеки друг продукт, трябва да внимавате с дозировката, тъй като етеричните масла са наситени и трябва да бъдат използвани в умерени количества.

Chamaemelum nobile

Ароматни молекули: Изобутил ангелат, изоамил ангелат
Дестилирана част: цвете

Препоръчана дозировка:

 • 2 капки, 3 пъти на ден на неутрална опора (мед, тръстикова захар, растително масло).Орален път: ++++
  Кожен път: ++++
  Разпределение във въздуха: ++
  Аерозолно вдишване: 
  +++++ = силно препоръчително – (!) Да се ​​използва с повишено внимание

Полезни съвети:

 • Съхранявайте на място, недостъпно за малки деца.
 •  Не замества разнообразна и балансирана диета и здравословен начин на живот.
 •  Не превишавайте препоръчителната доза.
 •  Внимание или съвет по време на бременност и кърмене и при деца под 3 години.
 •  Пазете от източник на топлина и светлина.

Защо да пазарувате от Pranarom.bg

Екипът на Pranarom.bg се стреми клиентите винаги да получават най-доброто, когато става въпрос за тяхното здраве. А това е възможно с качествени продукти и професионално отношение – две неща, които са задължителни в нашия онлайн магазин.

4.5/5 - (303 votes)