ПОЛЗИТЕ ОТ СПИРУЛИНА

Спирулината, на която латинското й наименование е  Arthrospira platensis , според ООН е храната на 21 век.

Тя е част от семейството на цианобактериите или синьо-зелените водорасли, този микроорганизъм съществува от 3,5 милиарда години. С прякор „супер храна“, това сладководно микроводорасло расте естествено в топлите води на езера в Индия, Чад и Мексико. 

Това е една от най-богатите храни в света. Всъщност това е смилане на микро-хранителни вещества, което съдържа: 

  • Микроелементи: магнезий, желязо, цинк, калций
  • Протеини (50-70%)
  • Минерали  
  • Бета-каротин (витамин А)
  • Фитопигменти 
  • Витамини: A, E (мощен антиоксидант) B1, B2, B3, B6, B12 и K1
Производство на спирулина в сладка вода

Какви са ползите? 

  • Предотвратяване / лечение на хранителни дефицити (на вегани, вегетарианци и вегани)
  • Възстановете си енергията след спортни натоварваня
  • Укрепване на имунитета
  • Запазете мускулната маса по време на диети за отслабване
  • Поддържайте правилното ниво на захар
  • Подобрете сиянието на кожата, ноктите и косата
  • Дренирайте и детоксикирайте тялото (анти-тежки метали и токсини) 
  • При хронична умора 

Знаете ли, че 10 грама спирулина съдържат толкова протеини, колкото 35 грама говеждо месо и толкова желязо, колкото 400 грама спанак .Страхотно, нали? 

Следователно спирулина има 100% ползи за вашето здраве! 

КАК ДА ПОДБЕРЕМ ПРОДУКТ?

За правилния избор на спирулина трябва да се вземат предвид няколко критерия.

Чистотата на продукта

Всъщност е важно условие да имате качествен продукт. За да осигурите качеството, можете да разгледате сертификатите за анализ на продукта или да попитате вашия доставчик. 

Нашата спирулина се произвежда във Вътрешна Монголия, в пустинна природа и следователно далеч от какъвто и да е източник на човешко замърсяване. Освен това той е сертифициран ORGANIC продукт Нашият производител е сертифициран по ISO22000, който има ефективна система за управление на качеството и следователно е осигурена здравна безопасност. 

Сушене 

Сушенето трябва да се извършва при ниска температура, за да се гарантира целостта на продукта, както и на хранителните вещества. 

Нашата спирулина се изсушава чрез метода на пулверизиращо изсушаване: тя се поста в горещ въздух при 60 ° C за няколко секунди, процесът е бърз. Този метод позволява да се избегне замърсяване с бактерии, дрожди и плесени, като същевременно гарантира запазването на свойствата. 

Нивото на фикоцианин

Нивото на фикоцианин трябва да бъде най-малко 15%. Всъщност това е показател за хранителното качество. 

За 100 g спирулина е в размер от 12 до 18 g.

От миналата година нашите таблети са сертифицирани биологично. Благодарение на това сертифициране Pranarôm ви гарантира качествен продукт от биологично земеделие, без пестициди, синтетични торове или заместители от животински произход. 

От 3 години:  1 до 6 таблетки на ден в зависимост от ситуацията. 

  • В периода на “отслабване” диета:  Започнете първите 2 дни с 2 таблетки на ден, след това с още една таблетка всеки ден, докато се достигне желаната доза на ден. Максимум 6 таблетки на ден (3g). Всъщност Спирулина и Хлорела могат да осигурят ефект на ситост. 
  • Естествен витамин за малки деца:  1 таблетка на ден
  • В допълнение към спортната диета:  3 таблетки на ден 
  • В допълнение към вегетарианската диета:  4 таблетки на ден
  • В лечение (Зима):  Лечение със Спирулина, в продължение на 3 седмици, след което спрете за една седмица. Да се ​​редува с лечение с хлорела. 
Оценете