ЛЕТНИ ПРИРОДНИ МАСЛА

Растителни масла, тези ценни липидни екстракти са в центъра на нашето внимание! В тази статия ще откриете нашите 100% органични растителни масла с успокояващи аромати, идеални за да сублимирате кожата си и да бъдете на върха това лято! 

Защо растителни масла?

100% естествени съкровища за домашна грижа, няма да намерите по-ефективни начини за здрава блестяща кожа. Липидните екстракти, получени чрез първо студено механично пресоване на семената или плодовете на маслено растение или екстракти, получени чрез мацерация , наследяват ценни хранителни вещества: витамини, антиоксиданти и преди всичко ненаситени мастни киселини.

Малко проблеми нямат орешения с растителните масла: разнообразието от техните ползи отразява това на природата. Грижа за лице или тяло, масаж, премахване на грим … Лятото идва, така че ето нашите съвети относно етеричните растителни масла във вашия комплект за красота.   

Невен | Успокояващо действие

Зачервяване, слънчево изгаряне, дразнене, чувствителна кожа

Мазният мацерат на невен регенерира кожата, ако е атакувана или повредена. Използва се специално за грижа на малтретираната, напукана, зачервена от слънцето кожа. Всъщност това масло има противовъзпалителни, антиалергични и противосърбежни свойства. Неговите лечебни и регенериращи свойства ускоряват необходимото преструктуриране на кожата. 

РЕЦЕПТА

Ухапване от връх (комар, оса, насекомо и др.) и слънчево изгаряне
Маслото от невен, смесено с етерично масло от лавандула, ще успокои и възстанови кожата в случай на слънчево изгаряне и ужилване. 
Можете да постигнете синергията си, като смесите 
50 мл растително масло от невен с 35 капки етерично масло от лавандула спика.
ЛАВАНДУЛА СПИКА

Морков | Естествен автобронзант

Подхранващо лечение за лице и тяло със здравословен блясък

Витаминният мацерат за покафеняване на кожата! Това много проникващо и красиво оранжево масло е идеално за козметиката, за да подготви кожата за тен и да освети тена. Именно известният бета-каротин придава на този мазен мацерат красивия цвят!

Растително масло Морков

РЕЦЕПТА

Комбинирайте растително масло от моркови 20 мл + растително масло от кайсиеви ядки 10 мл. Масажирайте почистеното лице и шия сутрин и вечер.

Облепиха | Естествен автобронзант (бис) 

Здравословен блясък и противовъзпалително лечение

Облепихата е новост в лабораторията Pranarôm, тя заслужава своето място в тази статия точно като моркова! 

Ярко оранжевите плодове на този малък храст със сиви листа са богати на витамини и мастни киселини . Трябва да знаете, че морски зърнастец е единственото растение, за което е известно, че съдържа както омега 3, 6, 7, така и 9 мастни киселини . Това, което го отличава главно от другите растителни масла, е високото му съдържание на омега-7, най-редката от всички мастни киселини. 

Ако е известно, че сокът му е естествен тоник, растителното му масло е отлично регенериращо средство със силна овлажняваща сила. Нейната palmitolic киселина (Омега 7) съдържание помага на зарастването на раните и изгаряния, стимулира регенерацията на кожата и забавя кожата стареене. Друго предимство на това изключително масло е наличието на каротеноиди, които осветяват тена и му придават незабавен ефект на здравословен блясък .

Съвет “изгаряния и рани” 

след почистване на кожата нанесете няколко капки чисто масло, за да подпомогнете заздравяването и да успокоите кожата си. За по-голяма ефективност добавете в допълнение етеричното масло от лавандула аспик

4.5/5 - (369 votes)