КЪРЛЕЖИ И ЛАЙМСКА БОЛЕСТ, КАК ДА ГИ ПРЕДОТВРАТИМ?

Лаймската болест е болест, предавана от кърлежи, заразени с бактерията Borrelia burgdorferi. Не се паникьосвайте, решенията, предлагани от ароматерапията, ви позволяват да излезете спокойни и да се насладите напълно на природата и нейните предимства. И това, дори в началото на пролетта и в края на есента.

Кърлежът по дефиниция е  паразитен кърлеж, който  смуче кръв. Най-често срещаният кърлеж в Европа е  Ixodes ricinus. Именно тя може да предаде бактерията  Borrelia , която е отговорна  за лаймската болест  (Borreliosis). Следователно не всички кърлежи са носители на болестта.Лаймската болест се проявява с главоболие, гадене, мускулни болки и др. Тези първи симптоми не винаги позволяват бързото му откриване. Налични са много етерични масла за борба с кърлежите.


Риган
  :  Много мощен противоинфекциозен , има го и в вариант на капсули и перли, и се приема с чаша вода.

Риган - капсули

Чаено дърво  и  Bois de Hô  : много взаимно допълващи се и с етеричното масло от риган, те често се използват смесени, като са нежни към тялото и  отлични антибактериални, антивирусни, антимикотични и имуностимулиращи . Етеричното масло от чаено дърво е признато и заради паразитно-репелентните си свойства.

Лимонена трева  :  Противовъзпалително и успокояващо нервната система , също така демонстрира отлични противоинфекциозни и аналгетични свойства. Следователно ролята му е от съществено значение за сместа, тъй като етеричното масло се използва в случай на ухапване, за да успокои мигриращата еритема и стреса, свързан със събитието, и да действа в случай на инфекция. Внимание: дермокаустик, етерично масло, което трябва да се използва с повишено внимание.

Ниаули  : защитник на кожата, антивирусен, антибактериален, антиинфекциозен и имуностимулант , това етерично масло, комбинирано с предишните, увеличава действието върху имунитета благодарение на собствените си молекули.

Готови решения на PRANAROM за предпазване

Aromapic спрей за отблъскване на кърлежи

Pranarôm е проектирал  Aromapic – анти-кърлежи – текстилен спрей  (деца над 3 години), чийто репелентен ефект срещу кърлежите Ixodes ricinus  ,  вектор на бактериите Borrelia  ,  е доказан от известна независима лаборатория. Всъщност са правени изследвания с кърлежи и кръвни торбички. Очевидно резултатите показват, че кърлежите изглежда се концентрират върху целта за хранене (кръв) в областта, която не е третирана с нашия продукт и не в третираната зона. Освен това успяхме да оценим  93% ефективност  след прилагане и 91% ефективност до три дни след прилагане.

Aromaforest перорален разтвор

Aromaforest се  използва през устата за профилактика (деца + 6 години), два пъти на ден и в деня на пътуването (4 капки мед или растително масло).

Ухапан съм, какво да направя?

Кърлежът все още е в кожата ви:

Извадете го много внимателно възможно най-бързо с помощта на пинсети , като завъртите обратно на часовниковата стрелка. След като паразитът е изваден, дезинфекцирайте старателно. Избягвайте да слагате каквото и да било преди манипулацията за да не изхвърли токсините, които могат да увеличат риска от инфекция в случай на замърсяване. Ако не сте успели да премахнете целия кърлеж, незабавно посетете Вашия лекар.

През седмицата след ухапването:

Започнете едноседмично лечение, състоящо се от:

  • 6 капки Aromaforest  (3 капки за деца над 6 години) за смесване в мед или растително масло под езика 4 пъти на ден
  • риган капсула +  1 на ден в продължение на една седмица
  • 2 капки Aromaforce Natural Defences Solution  за нанасяне върху областта на кожата 4 пъти на ден.
  • Забелязвате подозрително червено петно ​​по кожата си: посетете Вашия лекар

Ами ако вече имате лаймска болест?

Дори ако вече страдате от лаймска болест, етеричните масла могат да ви помогнат, в допълнение към медицинското лечение, което ви е препоръчано, да преодолеете някои от недостатъците му, да повишите имунитета си и да намалите симптомите.

При лечение от 8 седмици:

  • 6 капки Aromaforest  за смесване в мед или растително масло 4 пъти на ден
  • риган капсула +  4 пъти на ден

С течение на времето трябва бързо да забележите повишаване на имунната система и намаляване на умората. Придържайте се обаче към двумесечното лечение, за да запазите ползите за по-дълго.

Домашните любимци?

Що се отнася до нашите четириноги приятели, заразяването не е толкова опасно, колкото е за хората. Можете обаче да дадете на кучето си 1 капка Aromaforest на 10 кг тегло за профилактика.

5/5 - (1 vote)