Етерично масло от канела – цейлонска

41.50 лв.

Това многолетно растение расте на леки, песъчливи почви в западната част на Европа и има перести листа, има съцветие, съставено от бели цветя, редки, тръбовидни, жълти в средата, прикрепени към конусообразно вместилище и жълтеникави ъгловати семенца.

Код: 123 Категория:
 

Описание

Не е нужно да настъпят есенно-зимните месеци, за да се наслаждавате на приятния аромат на канела. Обикновено свързваме тази подправка с различните ястия, които приготвяме покрай празниците.

Това не значи обаче, че тя има способността да въздейства единствено на сетивата ни. Канелата има редица свойства, от които бихме могли да се възползваме.

Да, вероятно естественият ѝ вид е най-предпочитан. Няма нищо по-хубаво от това да разчупиш канелената пръчка и цялата стая да започне да ухае на Коледа. Въпреки това като алтернативен метод, който не само може да създаде определена атмосфера, но и да бъде полезен за здравето, можем да посочим етерично масло от канела – цейлонска.

Етеричните масла са силно наситени течности, които не се използват в чист вид и поради тази причина се разреждат. Така сами можете да „регулирате“ колко силен искате да е един аромат и съответно да го комбинирате с други.

В онлайн магазина на Pranarom.bg ви предлагаме селекция от най-често използваните етерични масла, които както могат да придадат на дома ви комфорта чрез неповторимия си аромат, така и да бъдат начин да се погрижите за здравето си.

Как да използваме етерично масло от канела – цейлонска

Наясно сме, че индустрията на етерични масла е огромна. Това е съвсем логично, тъй като съществуват изключително голям брой растения, от които могат да се извличат екстракти.

Някои хора се съмняват във функциите на етеричните масла, но това се дължи най-вече на дезинформация. Поради тази причина и тук ще разясним погрешната представа – те не могат самостоятелно да ви излекуват от определено заболяване.

Могат да играят ролята на допълнение, което да включите към медикаментите, които използвате, да допринесат за по-бързото възстановяване, но не бива да разчитате изцяло на тях, когато трябва да се отървете от някое неразположение.

За да разберете какви са свойствата на етерично масло от канела – цейлонска, първо е необходимо да се запознаете какви са ползите от самото растение.

Освен че има неповторим аромат, тя може да ви помогне при стомашно-чревни проблеми, тъй като има добри противовъзпалителни и храносмилателни свойства. Също така може да има благоприятен ефект върху намаляването на кръвното налягане.

Използването ѝ за маска за лице може да освежи кожата ви и да ви отърве от акне. Такава маска може да се направи и за косата.

Сигурно сте чували, че етерично масло от канела за коса може да стимулира растежа на космените фоликули. Разбира се, няма едно определено масло за косата, но това, което предлагаме в Pranarom.bg, би могло да ви бъде от полза. To може да се използва както вътрешно, така и външно, като не се препоръчва през първите 3 месеца от бременността.

Cinnamomum cassia

Ароматни молекули: е-цинамалдехид

Дестилирана част: клонката с цвят

Основни свойства:

 • Противовъзпалително,
 • Противосърбящо,
 • Антифлогистично,
 • Антиалергично,
 • За хранителен тонус: газогонно и стимулиращо жлъчното отделяне,
 • Противопаразитно,
 • Успокоително, пред-анестетично, успокояващо централната нервна система,
 • Болкоуспокояващо, обезболяващо.

Традиционни указания

 • Хирургически намеси +++
 • Повдигане, повръщане, диария, афти +++
 • Стрес, тревога, нервен шок, безсъние +++
 • Чревни паразитози: ламблиаза, острица, аскариди +++
 • Екземи, псориазис, порязвания, акне, дерматит +++
 • Нервна астма ++
 • Червени петна, чувствителна и възпалена кожа +++

Препоръчана дозировка:

Вътрешно: 2 капки Х.Е.М. в мед, растително масло – зехтин или върху тръстикова захар, под езика, 3 пъти дневно при нервни смущения и чревни паразитози.

Външно: 2 капки Х.Е.М. + 2 капки растително масло от лешник приложени върху слънчевия сплит или по гръбнака открай докрай, 2 пъти дневно при нервни смущения, или пък пряко върху засегнатия кожен участък.

Полезни съвети:

 • Не се препоръчва през първите 3 месеца от бременността

Съвети на професионалиста:

В случай на стрес или емоционален шок, 3 капки благородна лайкучка върху слънчевия сплит ще премахнат нервното смущение

Размер: 5 ml

Защо да се доверите на Pranarom.bg

Най-важното, когато става дума за пазаруването през интернет, е да бъдете сигурни, че онлайн магазинът, на който ще се доверите. А нашият е известен с това, че предлага на клиентите си само най-добрите продукти на максимално ниски цени.

4.5/5 - (519 votes)