Етерично масло от евкалипт

12.83 лв.

Силно разпространено по цялото земно кълбо (Испания, Чили, Индия, Китай…) и много употребявано заради лечебните си свойства, това красиво дърво от голямото ароматно семейство на миртовите притежава антивирусно, противогъбично, противобактериално и откашлячно действие.

Код: 246 Категория:
 

Описание

Когато става въпрос за грижата за здравето, първото нещо, за което се сещаме, е балансираният хранителен режим. Разбира се, той е жизненоважен, за да поддържаме здравословно състояние. Това не изключва обаче и друг метод, който може да ни помогне, когато чувстваме отпадналост, стрес или някакво друго неразположение.

Този друг метод представлява употребата на етерични масла. Въпреки че репутацията им е противоречива, в следващите редове ще се запознаете с един от най-популярните видове етерични масла, които да разбият предишните ви представи и да ви убедят, че свойствата им действително могат да помогнат.

Употребата на етерично масло от евкалипт е широкоразпространена. Това не е случайно, тъй като това растение има изключително много свойства. Повечето растения могат да бъдат използвани в естествен вид и в голям брой от случаите ще можете да се възползвате от способностите им. Когато обаче техният екстракт е използван за производството на етерично масло, спектърът от тези способности може да се разшири и да ви предостави възможността да откриете и други приложения.

В онлайн магазина на Pranarom.bgможете да се информирате, сравнявате и избирате от най-висококачествени продукти, които предлагаме винаги на цени, които не са за сметка на качеството, а са максимално атрактивни, тъй като екипът ни смята, че грижата за здравето трябва да е основен приоритет за всеки човек.

Ползи и приложение

В продължение на векове различните народи използват растенията като основен начин за лечение. Модерната медицина, разбира се, не се доверява на употребяването им в естествен вид, за да лекува хората, но това не значи, че екстрактът от определено растение не може да има положителен ефект и да допълни до известна степен лечението.

Мнозина наричат евкалипта „дърво на живота“. Причината за това е, че в миналото се е използвал като лек за редица болести. Въпреки че повечето хора асоциират евкалипта с коалите и тяхната родина Австралия, дървото може да се срещне и в други места. Това прави и неговата популярност още по-голяма.

Употребата му може да бъде както външна, така и вътрешна. Естествено, дозировката е различна, а и има някои изключения – не е препоръчително да се използва от астматици и не трябва да се използва в чисто състояние, тъй като може да причини дразнене на кожата.

Има дихателно антисептично и антикатрално действие. Влияе благоприятно при синузит и хронични бронхити. Втриването на етерично масло от евкалипт в гърдите има затоплящ ефект, като така може значително да намали кашлицата.

Eucalyptus globulus

Ароматни молекули: 1,8 цинеол

Дестилирана част: листото

Основни свойства:

  • Антикатарално,
  • Откашлячно,
  • Дихателно антисептично,
  • Антибактериално и противопаразитно със средна сила.

Традиционни указания

  • Рино-фарингити, ларингити, грипове ++
  • Отити, синузити, хронични бронхити +++
  • Бактериални дермити и от кандидозен произход +++

Препоръчана дозировка:

Вътрешно: 1 до 2 капки Х.Е.М. в малко мед, 3 пъти дневно, за дихателни смущения.

Външно: 2 до 4 капки Х.Е.М. + 3 капки растително масло от лешник върху гърлото, върху синусите, върху гръдния кош и гърба, върху засегнатите кожни участъци и около ухото в зависимост от третираната патология.

Полезни съвети:

  • Не се препоръчва през първите 3 месеца бременност
  • Не е подходящо за астматици
  • Раздразва се кожата ако се ползва в чисто състояние

Съвети на професионалиста:

За да прочистите въздуха през зимния период, разпръскайте смес състояща се от 1/3 кълбест евкалипт, 1/3 лъчевиден евкалипт и 1/3 ментолов евкалипт.

Размер: 5 ml

+ = одобрява се; ++ и +++ = препоръчва се; ++++ и +++++ = силно препоръчително

Pranarom.bg – доверете се на опита

Вероятно едно от най-популярните търсения, когато става въпрос за евкалипт, е „етерично масло от евкалипт цени“. Това не е изненадващо, тъй като за 500 мл масло са нужни 25 кг евкалиптови листа и клони. Ние от Pranarom.bg знаем, че някои етерични масла могат да бъдат извънредно скъпи, и затова предлагаме в нашия сайт продукти на максимално изгодни цени, които да са достъпни за всекиго.

4.5/5 - (481 votes)