В подкрепа на бебешкото здраве!

Много
от нас смятат, че етеричните масла не са подходящи за всички, защото са мощни и
изключително концентрирани. Вярно ли е това ? Само отчасти … 

Със сигурност многобройните противопоказания, отнасящи се до етеричните масла, трябва винаги да бъдат стриктно спазвани. Но научната ароматерапия е доказала от много години, че етеричните масла могат да бъдат от голяма полза и за здравето на онези, които просто в дадения момент не могат да получат всичко, което се предлага. Разбира се, при условието, че това, което е за тях е разумно дозирано и се подбира стриктно според биохимичния профил на етеричните масла в подходяща формула за тях конкретно.
Бременните жени, хронично болните и децата са особено щастливи, когато ароматерапията им предлага решение за успокояване на постоянната болка.

В този блог вече сме ви разказвали за изключителната ефикасност на етеричните масла върху деца срещу въшки а също много акушерки могат да потвърдят за ползите от етеричните масла при облекчаването на неудобствата, породени от бременността. А експертите на Pranarôm работят именно в тази насока!

Вече и бебетата могат да се възползват от постиженията на ароматерапията. Окуражени от успеха на балсама за дишане PranaBB, който се е доказал в продължение на много години като един от най-добре продаваните продукти в аптеките, Pranarôm сега предлага пълна гама, посветена на здравето и общото добро състояние на бебето.  
Да успокоим бебето ! Да облекчим болката и да го предпазим, ето някои набелязани предизвикателства, които решава серията PranaBB, от която ви предлагаме да се възползвате …    

"Бебето не диша много добре ... То изглежда потиснато "
Балсамът "Лесно дишане"(« Respiration aisée ) е много мек гел, БИО сертифициран с етерични масла от : римска лайка(camomille noble), балсамова ела(sapin baumier), черен смърч (épinette noire), риган (marjolaine à coquilles) и  Inula(inule odorante) Този балсам се прилага от 3 месечна възраст нагоре, чрез нежен масаж върху гърдите и гърба на бебето от 1 до 2 пъти дневно. Нещо повече, неговата формула е хипоалергенна и разпръсква успокояващия аромат на мадагаскарската ванилия (la Vanille de Madagascar). Всичко това обяснява безспорния интерес сред потребителите и стабилния ръст в продажбите по аптеките от години!
 
"Бебето има колики ... То е подуто и се страхувам, че го боли стомаха. "

Новото сертифицирано органично масажно масло „Comfort Digestif“ е с етерични масла от благородна лайка(camomille noble), истинска лавандула(lavande vraie), горчив портокал(petitgrain bigarade) и копър(fenouil).
Знаете ли, че е доказано научно, че масаж на корема на бебето с масло с ниско съдържание на етерично масло от истинска лавандула ефективно успокоява коликите?
Това ни показва клиничното проучване, публикувано април 2011г. от от Bengü Çetinkaya et Zümrüt Bas¸bakkal в сериозното научно издание International Journal of
Nursing
Practice (référence : 2012; 18: 164–169)

Комбинация пълната с аромати, предложена от
Pranarôm, ефективно релаксира и успокоява детските колики, като същевременно
подпомага спокойното храносмилане.
Колко е лесно на практика, два натиска на спрея в ръката на мама са достатъчни за масажиране на коремчето на бебе с тегло от 3 килограма, преди хранене или в случай на изразен дискомфорт.
За пълно отпускане се препоръчва масаж на коремчето по часовниковата стрелка.
 
”Бебето вече пълзи в детската стая и за се страхувам от микробите … Изглежда ми доста слабо и бих желала да подкрепя неговата естествена защита.” 
Естествената защита на бебето е крехка и все още е в процес на изграждане. 

Масажното масло „Имунитет“ (« Immunité ») е БИО сертифицирано и може да бъде ценен съюзник при срещата с микробите. Съдържа етерични масла от палмароса(palmarosa), черен смърч(épinette noire), катафрай(katafray), риган(marjolaine à coquilles) и розмарин(romarin verbénone) Подхожда перфектно за бебета и загрижените майки, които искат да защитят детето си. 

За оптимален резултат масажът се прави с помощта на палеца, в нежни кръгове, но притиснат към свода на стъпалото. На бебета е много приятно това.

Лесен за използване от 3 месечна възраст нагоре, масажираме 3 капки от това масло върху свода на крачетата на бебето(les voûtes plantaires de bébé) ????
Най-подходящото време за масаж е сутрин и вечер, през целия проблемен период.
 
Разпръскване на етерични масла в помещенията където са бебетата.
Дифузията на етеричните масла в жилищните помещения е нежен приом на ароматерапия и се понася добре от всички. 

Той позволява да се разпределят етеричните масла във въздуха, за да се подобри качеството му или да ни позволи да ги дишаме безопасно.
Майките знаят, че могат да ароматизират спалнята на бебето преди лягане, за да изчистят въздуха или да предразположат към спокоен сън. 

Това е прост и благоприятен жест, който цялото семейство ще може да оцени. 

По принцип няма противопоказания, но не забравяйте, че по време на сън на детето никога не трябва да дифузирате и че трябва да се погрижим да не насочваме разпръскването на етеричните масла към лицето на бебето.

Някои от дифузорите на Пранаром са специално разработен за детската стая. Размерите са малки, а използването и поддръжката му са лесни. Защитата на дифузорът B спира автоматично след 30 минути разпръскване. Затова просто го включете малко преди да сложите бебето да спи. За една сесия на разпръскване са достатъчни три до пет капки етерични масла.
 
Какви етерични масла са подходящи за разпръскване при бебета ?
Много етерични масла са адаптирани за дифузия в стаята на бебе от 3 месечна възраст нагоре. Някои от тях обаче не са подходящи. За да ви улесним в тази насока 

Pranarôm предлага 3 смеси от етерични масла за дифузор, специално създадени за бебета…

• Смес за разпръскване PranaBB „Sleep“ (за Сън) съдържа 100% сертифицирани БИО етерични масла, които успокояват и отпускат.  Лайка (la camomille), истинска лавандула (la lavande vraie), лавандин (le lavandin), сладък портокал( l’orange douce),     ……………..(le petitgrain bigarade) и мандарина(la mandarine) се сливат в много сладък аромат за спокойно заспиване и възстановителен сън.
Смес за разпръскване PranaBB „Moustiques “ (против Комари) съчетава ефективността нa лимонова трева от о. Ява (la citronnelle de Java) с приятните аромати на палмароза (palmarosa) и здравец (le geranium), карамфил (giroflier) и джинджифил (gingembre), лимонов евкалипт (l’eucalyptus citronné) и …………… (la litsée). Всичко това в една симбиоза от 100% БИО сертифицирани етерични масла. Комарите се отдалечават и бебето може да спи спокойно.
 • Смес за разпръскване PranaBB " Assainissant " (за дезинфекция) съдържа 100% БИО сертифицирани етерични масла. 
 
 
Хо дърво (le bois de Hô), сладък портокал (l’orange douce), балсамова ела (le  sapin baumier), ниаули (le niaouli) и лимонова трева от о. Мадагаскар (la citronnelle de Madagascar) съчетават свойствата си за постоянно пречистване на въздуха в детската спалня, който да може да се диша по-леко и по-добре. Нека кажем, че микробите не са добре дошли тук!
Серията продукти PranaBB е налична сега. Помислете да ги споделите със семейството си или като част от интелигентен подарък по повод раждане!
4.5/5 - (401 votes)