Свети Валентин: С кое етерично масло да повишите романтиката?

Предлагаме ви няколко съвета за ароматерапия, с които да имате повече желание за страст на 14 февруари


Търсите ли оригинални идеи за подарък за Свети Валентин? Независимо какво сте планували, има начин да завършите вечерта по-различно, разчитайки на силата на някои етерични масла. Те са естествени афродизиаци и ще допринесат за романтиката, увеличавайки сексуалното желание както при мъжете, така и жените.

Всяко едно етерично масло съдържа силно концентрирани растителни екстракти. Те са изключително ефикасни за поддържането на физическото и психическото здраве и благополучие. Действат добре на хормоните на щитовидната жлеза, помагат при менопауза, тревожност и депресия. Всичко това рефлектира върху либидото.

Само няколко капки етерично масло по избор – поставени в дифузер, под формата на спрей (на китката) или ароматизатор за спалното бельо, успокояват нервната система. Така от режим на стрес, човек преминава към релаксация.

Кое етерично масло може да повиши либидото?

За да достигнете до възбудата, от която се нуждаете с вашата половинка, е хубаво да познавате поне малко нейните/неговите предпочитания за аромат. Биохимичният състав на етеричните масла е различен, но уцелите ли правилното, то ароматерапията ще заработи за вас.

Предлагаме ви 5 етерични масла за Свети Валентин:

Масло от пачули

То намалява тревожността и ангажира сетивата със своя аромат. Действа успокояващо на организма и стимулира мъжете и жените за повече интимни моменти.

Маслото от пачули е мощен афродизиак, с който ще постигнете баланс между ума, тялото и духа, повишите либидото и самочувствието си в леглото.

Масло от жасмин

Неговите силни нотки балансират емоциите. То е полезно при хормонални проблеми, пречиства тялото от токсини и съдържа феромони, които стимулират сексуалната функция.

Маслото от жасмин се препоръчва за жени – като естествен стимулант, с който ще имат по-добро настроение и се предразположат за експерименти с партньора на Свети Валентин.

Масло от нероли

Маслото от нероли може да освежи всеки дом. Има свойството да облекчава неприятни симптоми, свързани с менопаузата. Повишава либидото на жени и мъже над 50, понижава стреса и увеличава желанието за секс.

Масло от лавандула

Лавандулата намалява стреса и спомага за релаксацията в края на напрегнатия работен ден. Ароматът на маслото засилва притока на кръв към половите органи и покачва възбудата при мъжете.

Лавандуловото масло е силен афродизиак. Може да добавите няколко капки във вашия дифузер, или пък към любимия лосион за тяло.

Розово масло

Червени рози за Свети Валентин. Но не ухаят като етеричното масло, извлечено от лист.

Розовото етерично масло облекчава стреса. То подобрява баланса на хормоните, особено при жени с понижено либидо. Освен това повишава нивата тестостерон в тялото.

Усетите ли хормоните на щастието чрез етеричните масла, дори и да нямате дифузер, ще си купите и пожелаете да повторите с нова доза ароматерапия. И не забравяйте, че за да имате щастлива връзка, трябва да показвате любовта си по-често и намирате повече време за освобождаване на стреса.

Четете още:

Възвърнете обонянието си с помоща на етеричните масла

Етерични масла – какво представляват и как действат?

Етерично масло от чаено дърво – какви са ползите му?

5/5 - (8 votes)