Индийско Сандалово дърво (Амирис) етерично масло

25.64 лв.

Родом от Малайзия, това малко дърво расте от 10 до 12 метра и има корона с увиснали клони. Овалните, вечнозелени листа са противоположни.Цветовете са много малки бледо жълти.

Код: 5439 Категория:
 

Описание

  • Висококачествен растителен продукт;
  • 100% чист и натурален;
  • Добит чрез парна дестилация;
  • В опаковка от 10 мл;
  • За външна употреба.

Специфични характеристики на етерично масло от сандалово дърво

Етеричното масло от сандалово дърво на Pranarom.bg е произведено при нежна преработка чрез парно дестилиране на дървесните части на растения от вида Amyris balsamifera – западно индийско сандалово дърво.

Получената течност е бледожълта с мек, дървесен, сладникав, балсамов и дървесен аромат с ванилови нюанси, действащ благотворно върху човешкия организъм с успокояващ, релаксиращ и тонизиращ ефект.

Приложение и начин на употреба на сандаловото етерично масло

Препоръчваме този продукт от сандалово дърво масло да използвате само за външна употреба.

Възможни начини на употреба:

  • За облекчаващ и релаксиращ масаж;
  • За ароматизиране на помещенията;
  • Като козметично средство;
  • За направата на домашен парфюм или соли за вана;
  • Като добавка към козметични продукти.

Що се отнася до приложението на етерично масло от сандалово дърво, то може да бъде използвано в няколко основни направления. То може да обогати аромата на всеки домашно направен или закупен козметичен продукт. Може да бъде използван за създаването на комплексни ароматерапевтични решения, подобряващи бистротата на ума и поддържането на балансиран и положителен емоционален заряд.

Полученото от сандалово дърво масло може да бъде използвано за направата на локални козметични средства за изчистване на кожата чрез премахване на замърсяванията, облекчаване на зачервяванията и възпаленията и за нейното цялостно тонизиране.

Продуктът може да се използва при кожни раздразнения, мускулни крампи, стомашни болки. Смята се, че има свойства с потенциала да стимулират имунната система и да повлияят върху възпаленията на бронхите.

Етеричното масло от сандалово дърво се използва за подпомагане на когнитивността, за успокояване на духа и психиката, като натурален афродизиак и астрингент и показва противовъзпалително, антисептично и анти-ейдж действие.

Предупреждения: Да се съхранява на места, недостъпни за деца. Преди употреба по време на бременност или кърмене да се осъществи консултация със здравен специалист.

Предложение за домашна спа ароматерапия със сандалово дърво

Смесете 2 части етерично масло от сандалово дърво, с 2 части масло от лавандула и една част масло от бергамот. Използвайте получения ароматен бленд за вашия дифузер за етерични масла или в бутилка с пулверизатор като средство за ароматизиране.

Може да използвате сместа за медитация, релаксиране, освобождаване от стреса, тревожността, психическото и физическото напрежение. Ако предпочетете да използвате комбинацията за локална употреба, преди това я разредете с подходящо носещо растително масло.

Pranarom.bg е българският онлайн магазин, дистрибутиращ оригиналните 100% органични продукти на Pranarôm lnternational – бранд, който произвежда и разпространява френски ароматерапевтични средства в европейските аптеки от 1991 г. насам.

4.5/5 - (417 votes)