Помощ срещу уморените крака

Чувствате тежест в краката, изтръпване, подуване, получавате мускулни крампи? Вероятно страдате от нарушено кръвообращение, а причините за него могат да бъдат много- храната, токсините, алкохол, стрес и какво ли още не. Професиите, които изискват продължително стоене прав, но също и наднорменото тегло могат да бъдат утежняващи фактори.   Лошото кръвообращение може да се превърне в проблем, особено с пристигането на лятото.  Етеричните масла могат да ви помогнат да облекчите дискомфорта, който чувствате.   Жените, както знаем, са по- засегнати от този проблем, в сравнение с мъжете.       Как да се предпазим ? Ето някои основни правила.

  • По възможност вървете пеш или се предвижвайте с велосипед.
  • Храненето е от първостепенно значение- яжте храни, които съдържат естествени антиоксиданти, те предпазват стените на вените.
  • Пийте достатъчно вода и билков чай.
  • Не носете тесни дрехи, като това не се отнася за специалните чорапи, които облекчават дискомфорта и неприятното усещане , като упражняват натиск върху краката.
  • Спете с повдигнати крака.
  • И не на последно място-масажирайте краката си, за да се стимулира кръвообращението, за предпочитане с подходящи етерични масла

Ето и някои етерични масла, които облекчават симптомите:Лютива мента–  за освежаване, противовъзпалително, обезболяващо действие   Хвойна–  противовъзпалително действие,  предпазва от синини, аналгетик, деконгестант Ниаули – противовъзпалително и обезболяващо действие   Евкалипт лимон– обезболяващо действие, противовъзпалително действие   Безсмъртниче–  аналгетик, предпазва от хематоми, деконгестант и противовъзпалително действие   Лимонена трева –противовъзпалително действие   Катрафай-  съчетава всички изброени по- горе качества     За по- добър резултат и бързо облекчаване на симптомите комбинирайте е Олеокапс 6.

4.5/5 - (325 votes)