Как да използвате маслото от чаено дърво за лицето си?

Масло от чаено дърво за лице е онова, което да включите в рутинната си грижа за кожата. То ще й подейства положително. При това може да се комбинира или смеси с вашата козметика.

От лечение на акне до пърхот и ухапвания от насекоми, вие може да ползвате масло от чаено дърво за лице. Благодарение на неговите лечебни свойства, то ще промени състоянието на кожата.

Ароматното масло идва от Австралия, където се извлича от листата на дървото Melaleuca alternifolia. Поради неговите антимикробни и противовъзпалителни свойства, то е основна съставка в доста продукти за проблемна кожа.

Трябва ли да се разрежда маслото?

Преди да опитате дали натуралното средство ще помогне при вашите кожни проблеми, трябва да знаете, че то е силно концентрирано. Затова трябва да се разреди с базово – кокосово, сусамово или растително. Според последните препоръки, това трябва да бъде в съотношение 30:1. Или на всяка чаена лъжичка базово, се слагат от 3 до 4 капки чаено дърво.

Какви са предимствата му за кожата?

Pixabay

Определени изследвания показват, че то е полезно при различни кожни заболявания. По-широки проучвания доказват, че притежава антибактериални, противовъзпалителни, антипаразитни и антисептични свойства.

Ето как действа на кожата:

Помага при акне

Използването на етерично масло от чаено дърво за лице е ефикасно при запушени пори и акне. Благодарение на естественото си антибактериално и противовъзпалително действие, то намалява зачервяването и позволява на кожата да диша. Освен това насърчава заздравяването на пъпки. Това го прави страхотно лекарство при акне.

Добавете масло от чаено дърво към рутинната грижа за почистване и овлажняване. Не след дълго ще усетите промяната в състоянието на кожата на лицето.

Придава блясък

Всяка жена иска сияйно лице, с което да се снима за социалните мрежи. И въпросното масло е онова, с което да постигне блясък . Ако се използва редовно продукт с чаено дърво, това повишава хидратацията. Същевременно намалява омазняването на лицето.

Според проучване за акне, сравняващо ефективността на маслото от чаено дърво спрямо бензоил пероксид, потребителите, които са го ползвали, имат по-малко сухота и лющене. А това е поредното доказателство, че то прави кожата по-блестяща и хубава.

Премахва микробите

Нанасянето на масло от чаено дърво за лице помага и за намаляване на възпалението в кожата. То е антимикробно, което означава, че може да инхибира растежа на вируси и бактерии като Ешерихия коли.

Освен за лицето, може да използвате маслото от чаено дърво за ръцете – като естествен дезинфектант. То е полезно и за тяхното овлажняване, защото насърчава хидратацията.

Помага при ухапвания от насекоми

Времето се затопли. Навън често вали, след това става горещо. Това е предпоставка за развитието на насекоми. Всеки знае колко е неприятно да Няколко проучвания твърдят, че етеричното масло има антипаразитни свойства.

Като се има предвид, че то намалява възпалението в кожата, трябва да го пробвате при ухапвания. Все пак и спира сърбежа, защото намалява сухотата. То може да стане част от аптечката ви за къмпинг или задължителен продукт в чантата за излизане сред природата или в градски условия.

Успокоява изгарянето

Маслото от чаено дърво е естествен антисептик. Има някои доказателства, че помага за заздравяването на изгаряния и кожни рани, но само, когато е разредено.

Освен при изгаряне от огън, маслото е особено полезни при слънчево изгаряне. То намалява зачервяването и болката, като има и охлаждащо действие.

Как да използвате продукта ни правилно?

Маслото от чаено дърво отдавна се използва в продукти за лице. Няма да ви е трудно да намерите нещо подходящо за ежедневна употреба. Но може да си го купите и отделно, за да го нанесете директно върху проблемните зони.

Продуктът понижава чувствителността, изчиства бактериите от порите и подпомага заздравяването на рани. Поради всички тези причини, то е особено полезно при обриви или други, причинени от бактерии, уловени под повърхността на кожата. Ако искате да нанесете масло от чаено дърво направо върху кожата, първо трябва да го разредите. Това на Pranarom.bg е 100% натурално и може да го ползвате чисто. При рани сложете до 2 капки на засегнатото място. Ако имате възпалена кожа, масажирайте с 3 до 4 капки, по 3 пъти на ден, в продължение на 5 дни.

Преди да нанесете масло от чаено дърво за лице, предварително почистите и подсушите кожата си. След това може да поставите и овлажнител, например крем за лице. Използвайте продукта сутрин и вечер, за да се справите с досадните пъпки и петна по кожата.

Съвет от екипа на Pranarom:

Преди употребата на масло от чаено дърво, се уверете, че то не дразни вашата кожа. Направете тест с пластир за всеки случай. Ако тя е по-чувствителна, задължително разговаряйте със специалист как да го разредите с базово. Внимавайте с областта около очите, за да избегнете дискомфорт.

Този текст има информативен характер. Той не замества консултацията със специалист.

Снимки: Pexels

3.6/5 - (7 votes)