Как да използваме етеричните масла за детокс

Съвременният живот е свързан с несъзнавано попадане на множество токсини в тялото, за които въобще не предполагаме. Вредните агенти започват да се отлагат и да предизвикват неразположения като раздразнителност, подтиснато настроение, умора, демотивация, мускулни болки, главоболие, схващания, подуване и други подобни. Ако изпитвате подобни симптоми, може би трябва да помислите дали не е дошло време за детокс?

Етеричните масла са чудесен натурален метод за извеждане на вредните токсини от тялото, прочистването и освежаването му. Допълнително предимство е благоприятното им терапевтично влияние не само върху физиката, но и върху психиката. Как по-точно обаче може да си служим с етеричните масла, за да детоксикираме организма? В днешната блог статия даваме няколко съвета в тази насока, подкрепени с конкретни предложения.

Начини на употреба на етеричните масла, с цел детокс

Ако от дълго време използвате етерични масла, най-вероятно сте наясно, че с употребата им на първо място не бива да се прекалява. Освен това тя винаги трябва да е съобразена с резултатите, които желаете да бъдат постигнати, силата и свойствата на конкретния вид етерично масло.

Поглъщането на някои етерични масла крие рискове, затова винаги се уверявайте, че продуктът, с който разполагате е подходящ за такъв вид консумация. Затова, ако не сте сигурни, най-добре е да избирате специални продукти с етерични масла, които са изрично предназначени за употреба чрез орален прием.

Популярни методи за детокс чрез етерични масла са ароматерапията с дифузер, потапянето в ароматна вана с етерични масла и втриване на етерични масла на ключови точки по тялото, като например в областта на шията и китките. Това са възможно най-безопасните методи, като и тук трябва да сте наясно с характеристиката на съответното масло, тъй като при повечето се изисква предварително разреждане с базово растително масло.

Кои етерични масла имат прочистващо детокс действие

Етеричното масло от джинджифил е чудесно за прочистване при симптоми на подуване и натежаване на стомаха, а също така и запек и други стомашни проблеми. Освен това то има страхотна мощ срещу токсините и може да намали коликите и спазмите.

Един от най-популярните герои тук е етеричното масло от лимон. Неслучайно в Аюрведа медицината съставката се използва за подпомагане детоксикацията на черния дроб, повишаване нивото на хидратация на организма, стимулиране на имунната система и промотиране на лимфния дренаж.

Етеричното масло от мента е богато на антиоксиданти и освен че детоксикира, повишава настроението, успокоява ума и храносмилателния тракт.

Розмарин, грейпфрут, карамфил, риган, бял равнец също са добри попадения.

Пранадрен разтвор за пиене, богат на детоксикиращи етерични масла

Ако търсите готов продукт за цялостен детокс отвътре навън, който предлага страхотните ползи на етеричните масла, то Пренадрен на Pranarom е чудесен избор. Това е специална напитка за пиене, която осигурява на тялото чудесните дрениращи свойства на етерично масло от лимон и етерично масло от мента, както и етерични масла от розмарин, девесил и звездовиден анасон.

Разтворът е подходящ за 20-дневна детокс програма за пълно прочистване на организма.

Капсули за детоксикация и дренаж с етерични масла

Другото ни топ предложение за изчистване на токсините са специални капсули на Pranarom Oleacaps 8 със синергичен комплекс от етерични масла като джинджифил, лимон, мента, мандарина, кардамон и хвойна.

Те са подходящи и за понижаване на високия холестерол и са чудесно средство за премахване на токсичните отлагания в организма.

И двата продукта може да разгледате в онлайн магазина на Pranarom.bg

Оценете