ИНХАЛАЦИЯ: терапевтичен процес срещу УНГ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Много стар терапевтичен процес, инхалацията действа директно върху дихателните пътища и УНГ сферата със страхотна ефективност. Прост метод за противодействие на болезнените неразположения през зимата. Остава да изберете вашите етерични масла и да следвате някои практични съвети.

Суха инхалация

Сухата инхалация се състои в поставяне на няколко капки етерично масло върху носна кърпа, възглавница, шал или върху кожата (когато е възможно) и вдишване на аромата. Този процес, който съчетава дихателните пътища, кожата и миризмата, е тясно свързан с олфактотерапията, науката, която изучава по-специално влиянието на миризмите върху емоциите.

Следователно не трябва да се бърка с мокрото вдишване, което е предмет на тази статия.

Влажна инхалация

Практикувана от хиляди години, така наречената мокра инхалация се състои в изливане на няколко капки EМ в купа с гореща (но не вряща) вода и вдишване на парата, която излиза от нея. Топлината прави възможно освобождаването на летливите вещества, които проникват през горните дихателни пътища и УНГ сферата.

Следователно действието е по-силно, отколкото при конвенционалната дифузия, но по-меко, отколкото при аерозолната терапия например.

НАГРЯВАТ ЛИ СЕ ЕТЕРИЧНИТЕ МАСЛА?

Не се паникьосвайте, нагряването на етеричните масла в този случай не променя техните свойства, тъй като ние само обръщаме процеса, който е позволил тяхното извличане (не забравяйте, че дестилацията се извършва чрез преминаване на водна пара върху растенията) и че те са в контакт с топлина само за кратко време.

Инхалационни техники

  • Използвайте инхалатор или поставете главата си над купа с гореща вода, като се покриете с кърпа (в този случай внимавайте да предпазите очите си).
  • Можете също да използвате филтър за кафе, чиято основа изрязвате и поставяте с главата надолу върху купа като фуния, позволявайки на парата да се насочва към носа и устата ви.
  • Изсипете средно 5 капки етерично масло в некипяща вода . Тъй като етеричните масла не са разтворими във вода, те ще плуват на повърхността. Следователно обемът на водата е без значение. От друга страна, избягвайте да слагате твърде много етерично масло.

Кои етерични масла са подходящи за инхалация?

За да се получи наистина интересен резултат, е препоръчително етеричните масла да се смесват според техните специфики: едното заради неговите отхрачващи свойства, а другото заради антиинфекциозни свойства. Поради това Доминик Боду , основателят фармацевт на Pranarôm, препоръчва да сложите в горещата си вода:

Практичен вариант?

Използвайте капсулите за инхалация за разтваряне, които са готови готови за употреба, разработени от Pranarôm.СЪстава  е от етерични масла от Равинтсара кълбовиден евкалипт , чаено дърво , палмароса ,  евкалипт ментол.

Съвети за употреба: 

  • Една капсула се разрежда в инхалатор, максимум 3 пъти дневно в продължение на 5 дни. 
  • Вдишвайте парите за максимум 5 минути. 

При кожно дразнене нанесете малко растително масло върху чувствителната зона. Прочетете внимателно инструкциите преди употреба. 

4.4/5 - (397 votes)