Етерично масло от бял равнец – 5 мл.

55.08 лв.

Етерично масло от бял равнец се получава от свежите или изсушени цъфтящи стръкове на растението, наречено още Achillea millefolium. Използва за женски проблеми като дисменорея, аменорея, при неврит и разни кожни състояния като акне, дразнене и сърбеж. То е идеалното средство за подобряване работата на жлъчката и ефикасно за детокс на организма. 
Категория:
 

Описание

Етерично масло от бял равнец се получава от свежите или изсушени цъфтящи стръкове на растението, наречено още Achillea millefolium. Освен за промиване и зарастване на рани, отвари от него се използват от години за екземи, гастрит, кашлица, астма, нервни болести и други.

Някои казват на белия равнец женската билка и има защо. Етерично масло от бял равнец бива препоръчвано в грижата за женската полова система. Преди години, когато е нямало интимни гелове и достатъчно средства за хигиена, дамите са правели чай от него и дори промивки, за да се справят с някои дребни неразположения като бяло течение, обилен цикъл, цистит или парене в интимните части. Благодарение на доказаните му полезни свойства върху женската полова система, днес цветовете му, които съдържат около 0,2 и 0,5% етерично масло, танини, флаваноиди, алкалоиди, горчиви и още куп ценни вещества/ 

Етерично масло от бял равнец има в състава на много козметични продукти и парфюми, както и в препарати, предназначени за спиране на кръвта или намаляване на възпалението. То притежава компоненти, който успокояват раздразнената кожа, намаляват зачервяванията, чувствителността и сърбежа.

Ако търсите начини за детокс на организма, може да изпозлвате етерично масло от бял равнец на Pranarom.bg. То увеличава секрецията на жлъчен сок и успокоява спазмите, освен това насърчава прочистването от токсини, от което много хора имат нужда в началото на сезона.

<img src=”yarrow.jpg” alt=”бял равнец растение”>

Източник: Pixabay

Achillea millefolium

Ароматна молекула:

бета-кариофилен, гермакрен-D, хамазулен.

Дестилирана част: цъфтящ връх.

Размер на опаковката : 5 ml.

Основни свойства:

Има противовъзпалителен ефект;
Ефективно при лечение на язви и открити рани;
Влияе положително на храносмиланет;
Противогрипно и антиалергично средство;
С хемостатично и холеретично действие (помага работата на жлъчката).
Има благоприятно действие при невралгия и неврит.

Традиционни указания:

  • неврит, невралгия;
    кожни състояния като акне, дразнения, малки порязвания, цепнатини, бръчки, напукана кожа, екзема;
  • навяхвания, щамове;
    дисменорея, аменорея.

Препоръчана дозировка:

Bъншно: Разтворетe в базово растителнo масло няколкo капки етерично масло от бял pавнец и приложете с лeки масажиpащи движениe върху съотвeтното мяcто.

Вътрешно: Преди перорална употреба, задължително направете консултация с Вашия лекар.

Полезни съвети:

Ако се изпoлзва неpазредено, можe да пpедизвика раздpазнение по кожaта;
Не употребявaйте по времe на бременноcт и къpмене, ако нямате разрешение от лекар;
Не се препоръчва за дeца под 6-годишнa възраст;
Не пpилагайте преди излaгане на cлънце;
Пазeте от източници на cветлина и тoплина.

Съвет от екипа на Pranarom:

Може да сместите етерично масло от бял равнец с етерични масла от чаено дърво, атласки кедър, черен смърч, кедър, гераниум, хвойна, розмарин… Добавете 1-2 капки към крема или лосиона за тяло, за да подобрите регенерацията на кожата.

Разгледайте и растителните масла, които предлага Pranarom.bg.

 

4.5/5 - (459 votes)