Бъдещето на медицината е в маслата

Растителните и етеричните масла имат своето важно място в грижата за здравето. Интересен факт е, че тяхната употреба се препоръчва не само в моменти на вече проявили се здравословни проблеми, но са показани и като ефективно превантивно средство. Съответно маслата имат съществено значение в здравната профилактика, чиято основна цел е да предотврати появата на усложнения и проявлението на нежелани здравни неразположения.

Тези твърдения далеч не почиват единствено на традициите в народната медицина. Напротив, те излизат отвъд традиционните представи за силата на природните масла. Това е възможно благодарение на интереса на науката към тези естествени суровини, което ги прави предмет на множество научни изследвания и проучвания. В резултат на тях се създават продукти, основаващи се изцяло на природната сила на маслата или разчитащи на подкрепа от такива.

Защо етеричните масла и растителните масла имат такова значение

Натуралните лечебни средства почиват на естествената сила на природата. Когато говорим за етерични и растителни масла, тук става въпрос за съдържание на множество полезни вещества – витамини, феноли и други биоактивни натурални компоненти. Благодарение на качествената изработка на маслата тези вещества запазват своите полезни свойства и предлагат на човека достъп до здравни предимства във висока концентрация.

Замислете се – всичко произтича от природата и човекът не може да произведе продукт без да разполага с изходни суровини. Медицината от край време разчита именно на природни лекове за справяне с най-различни медицински неразположения и здравословни проблеми. Съществуват множество истории за използване лечебните свойства на растенията за лекуване на леки, средни дори и тежки болести.

Но нашият поглед днес не е към миналото, а към бъдещето. Защото ароматерапията отдавна не е прилагане на мистични и сакрални методи за спиране на болката и лекуване на болестта. До момента и в настоящето продължават да се правят редица проучвания за характерните свойства, действие и ефективност на растителните извлеци, които служат като отправна точка в производството на етерични и растителни масла.

В резултат на научния прогрес започват да се произвеждат продукти, които изцяло основават своето полезно за здравето действие на изцяло натурални решения. Именно на такива разчитаме ние в Pranarom.bg, съчетавайки ароматерапия и наука в ефективни продукти на достъпни цени.

По-безопасни ли са маслата от класическите лекарствени средства

Етеричните масла представляват смеси от натурални химични съставки, които имат по-малко молекулно тегло. Сред тях най-разпознаваеми са различните алкохоли, полифеноли, терпеноиди, карбонилни и алифатни съединения и други.

На тях се дължи специфичният мирис на растенията и те притежават различни биологични свойства. Те показват характерни антибактериални, противогъбични, антивирусни, противопаразитни, цитотоксични, репелентни, антиоксидантни и козметични свойства. Благодарение на тях те се използват успешно не само във фармацевтичната индустрия, но още в селскостопанската, санитарната и хранително-вкусовата промишленост.

Изолирането, идентифицирането и определянето на характеристиките на основните компоненти на етеричните и растителните масла има особено значение за подобряване на медицината. Елементи като камфор, лимонен, алфа пинен, ментол, ментон, терпинолен и други показват биологични свойства с доста широк обхват.

Проучванията показват, че този тип масла имат потенциала да бъдат не само по-безопасни, но и по ефективни, когато става въпрос за справяне с конкретни специфични здравни проблеми.

Широкият спектър на действие на натуралните масла позволява те да бъдат използвани както за козметични цели, така и за здравни цели. Те могат да покажат действие в най-различни здравни направления като стомашно-чревно здраве, здраве на сърдечно-съдовата система, на пикочо-половата система, психично здраве, подкрепа за имунитета, лекуване на обичайни настинки, облекчаване на възпаления и т. н.

Доверете се на силата на природата и науката обединени в едно – тялото ви ще ви благодари!

Оценете